Міліція затримує борців з незаконним гральним бізнесом

Останнім часом в Україні відбулась низка громадських акцій з викриття незаконних гральних салонів. Спочатку молоді активісти правих організацій виявляли підпільні зали ігрових автоматів чи казино й викликали міліцію. Та, оскільки міліція “не могла” розшукати власників, молодь перейшла до більш радикальних дій – трощити ігрові автомати та безхозне майно, оскільки ніхто не називав себе його власником, аби не потрапити під дію закону. При цьому молоді люди не ховались, адже робили те, що мала б робити міліція, та відстоювали закон.

Натомість правоохоронці закон відстоювати не поспішають, а натомість взялися за покарання викривачів незаконного бізнесу. Вчора були затримані й досі не відпущені четверо членів УНА-УНСО, проти яких намагаються порушити кримінальну справа за розбійний напад і знищення майна на 16 тис. грн., хоча ніхто так і не визнав це майно своєю власністю й не писав з цього приводу заяв до міліції.

Сьогодні відбулися нові затримання, зокрема відомо про журналіста Миколу Єременка, організатора низки акцій на захист біличанського лісу поблизу Києва. Є відомості про розшук ще кількох хлопців.

Таким чином всім стає очевидно, що нелегальний гральний бізнес кришувався тими, хто мав би з ним боротися – міліцією. Інакше як би вона дізналась про напад молоді на “невідомий” їм підпільний салон? (якби він був відомий, міліція сама мала б бути там раніше за активістів й провести відповідні дії).