Презентація путівника “Інший Київ”

Фундація Центр Сучасного Мистецтва
запрошує на презентацію
альтернативного путівника Києвом

ІНШИЙ КИЇВ
Актуальний. Гостросоціальний. Дослідницький.

21 травня, понеділок, 18.00
(букарня «Бабуїн», вул. Симона Петлюри, 10)

За участі: Алевтини Кахідзе, Тетяни Кремень, Станіслава Цалика, а також Катерини Ботанової та Жанни Озірної.
З віртуальними подорожами іншим Києвом.

Путівник «Інший Київ» – це не просто сукупність маршрутів чи відомих місць. Це провідник у контекст міста та посібник із культурного та побутового орієнтування на місцевості. Путівник залишить у пам’яті дещо, окрім відблисків золотих бань. Ця книга для тих, кому цікава не просто глянцева обкладинка міста, а його суть.

Автори досліджували, чим живе місто, що робить його особливим та унікальним: ключові сфери повсякдення в усій його різноманітності, щодення, яке може бути і захоплюючим, і цікавим.

Дослідником міста може стати кожен. Для цього просто необхідно якомога більше ходити та бачити все на власні очі. Тому відсутність фотографій – це принципова позиція упорядників. Зорієнтуватися допоможуть авторські ілюстрації художниці Анни Звягінцевої – схеми маршрутів та малюнки до текстів.
Путівник вміщує 8 маршрутів-явищ – 8 захопливих розповідей, які ведуть читача вулицями міста, знайомлять його з конкретними місцями, які стосуються досліджуваних тем:

атмосферні місця тусівок (Тетяна Кремень),
футбольний Київ (Артем Франков),
міська сучасна міфологія (Алевтина Кахідзе),
Київ і національні меншини (Станіслав Цалик),
весільний Київ (Анна Хвиль),
велосипедний маршрут (Ірина Бондаренко),
радянський Київ (Олексій Радинський),
Хрещатик у різні часи (Сергій Машкін).

У путівникові також є Порадник про особливості життя та побутування в Києві та зручний Довідник з адресами й контактами. Видання двомовне – українською та англійською.

Свої авторські маршрути Києвом презентують:
Станіслав Цалик, письменник-краєзнавець, автор книжки «Киев: конспект 70-х» (маршрут «Місто багатьох барв»), Алевтина Кахідзе, художниця, засновниця приватної резиденції для іноземних митців (маршрут «Міська сучасна міфологія»), Тетяна Кремень, співвласниця концепт-стору «ПЮРЕ» (маршрут «Атмосферні місця тусівок»).

Електронний варіант путівника можна завантажити після 21 травня у партнерів проекту – легального магазину електронного контенту Obreey Store http://store.obreey.com/ukr

Куратор проекту – Фундація Центр Сучасного Мистецтва.
Путівник створено за підтримки Європейського культурного фонду (Амстердам) у партнерстві з Центром культурного менеджменту (Львів) в рамках Української мережі культури.

Партнер презентації – букарня БАБУЇН

Інформаційні партнери – КORYDOR, Art Ukraine, Платформа

АКРЕДИТАЦІЯ ПРЕСИ: для того, аби отримати путівник безкоштовно представників преси просимо попередньо акредитуватися за мейлом art@cca.kiev.ua або телефоном 501 94 61.

Подія у Фейсбуці – тут