Суд у справі вбивства у Семиполках зірвано. Затримано шістьох громадських активістів

Засідання у справі щодо вбивства у селі Семиполки майора міліції Миколи Симоненка зірвали громадські активісти. Шестеро із них затримав «Беркут», серед них двоє – неповнолітніх. Про це повідомив кореспондент Тижня.

Зокрема, під час сьогоднішнього засідання громадські активісти влаштували своєрідну прес-конференцію в суді. Таким чином, за їхніми словами, вони вимагали задовольнити клопотання щодо залучення додаткових свідків, яке відхилила суддя.

Після попередження суду активісти відмовилися виходити. Через півгодини у зал засідання прибули працівники «Беркуту» і затримали шестеро активістів: Сергій Бондара, Онисю Гарай, Миколу Коханівського, Кирила Бабенцова, Ольгу Ключкей, а також неповнолітнього Богдана Григоренка (16 років). Суддя оголосила перенесення судового засідання на 18 червня.

У той же час, активісти не випускають автозак з території суду. Зокрема, «свободівці» сіли на асфальт і кричали «Ганьба».

Водночас підсудного Віталія Запорожця також вивезли з суду, однак, залишили його речі. Куди повезли підсудного, поки не відомо.

Пізніше до одного з активістів – Сергій Бондара викликали “швидку”. За його словами, під час затримання його побили.

Крім цього, міліція затримала Мар’яна Ощановського. За словами правоохоронців, на відео зафіксовано перешкоджання діяльності міліції. Його також помістили в автозак.

Наразі “Беркут” утворив коридор для вивезення затриманих з території суду.

Нагадаємо, в ніч на 4 вересня в селі Семиполки Броварського району Київської області 34-річний Віталій Запорожець розстріляв із мисливської рушниці майора Миколу Симоненка, який очолював Калитянський селищний відділок міліції.

Під час судового засідання 26-27 січня цього року у цій справі свідки розповіли про моральний та фізичний тиск з боку правоохоронних органів.

Крім цього, свідок у цій справі Христина Рибалко заявила про те, що протоколи її допитів було сфальсифіковано.

http://tyzhden.ua