Табачник знову намагається спотворити законопроект “Про вищу освіту” робочої групи Згуровського

Cьогодні о 16.00 в Кабінеті Міністрів України під головуванням Прем’єр-міністра має відбутися чергова і, можливо, остаточна нарада щодо розробленого робочою групою під керівництвом ректора НТУУ “КПІ” Михайла Згуровського законопроекту “Про вищу освіту” за участі представників міністерств та членів робочої групи.

Оскільки Міністерство освіти, науки, молоді та спорту штучно затягувало процес погодження законопроекту, намагаючись свавільно його спотворити, 21 травня на засіданні Кабміну Микола Азаров дав протокольне доручення, аби МОНМС у дводенний строк подав групі Згуровського свої пропозиції та зауваження до законопроекту “з метою їх опрацювання та внесення доопрацьованого законопроекту до 25 травня ц.р. Кабінетові Міністрів для розгляду на нараді під головуванням Прем’єр-міністра”.

Однак, схоже, керівництво МОНМС не дуже поважає Прем’єр-міністра. Ось який допис з’явився сьогодні від одного з членів робочої групи, активістки Громадянського руху “Відсіч” Катерини Чепури, на сторінці Миколи Азарова у мережі Facebook:

ЕКСТРЕННЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ДЛЯ ПРЕМ”ЄР-МІНІСТРА ВІД РОБОЧОЇ ГРУПИ ПО ЗАКОНОПРОЕКТУ “ПРО ВИЩУ ОСВІТУ”
Шановний Миколо Яновичу!
Що відбувається?
21 травня на засіданні Кабміну Ви дали доручення, щоб МОНМС подав до нашої робочої групи у дводенний строк пропозиції та зауваження до законопроекту “Про вищу освіту” і щоб до 25 травня ми разом їх опрацювали і подали Вам.
Спочатку так і було. Вони подали нам зауваження. Ми їх разом з представниками МОНМС та інших міністерств опрацювали, 25 травня о 16.00 відправили доопрацьований текст до Кабміну, а сьогодні випадково дізналися, що перший заступник Міністра освіти Євген Суліма скликав нараду у МОНМС для обговорення вже обговореного законопроекту (до нас на робочу групу Суліма жодного разу не приїхав, але його представники були весь час ці два дні). Ми, всі, хто міг, приїхали до МОНМС, і зараз Суліма знову намагається правити вже доопрацьований з МОНМС законопроект, хоча термін закінчився 25 травня, ми в нього вклалися, претензій від працівників МОНМС не було. На цій нараді в Суліми немає Михайла Захаровича Згуровського, я так розумію, що йому Суліма про неї навіть не повідомив, як і всіх нас, бо я прибула на неї, покинувши роботу (ще матиму проблеми там, що не попередила завчасно), дізнавшись від іншого члена робочої групи про нараду, а він дізнався випадково ще від когось і т.д.

Пробачте за сумбурний стиль, я пишу прямо з зали засідань колегіїї МОНМС з мобільного телефону.