Від Текстів: рейтинг депутатів-прогульників і голосування чужими картками

Інтерактивна візуалізація присвячується депутатам-прогульникам, які не ходять на роботу на засідання ВР, та депутатам-піаністам, що не покладаючи рук приймають чужими картками законопроекти за себе і за тих, кого немає у залі.

Отже, ми зібрали дані по всім голосуванням і всім реєстраціям депутатів, починаючи з квітня 2011 року. Саме в той період, громадськість почала більш голосно задавати питання – чому так багато депутатів не ходить на свою роботу, і чому за них голосують інші?

Тому у квітні 2011 року керівництво ВР вирішило викладати дані ручної реєстрації в інтернет, чим ми і скористалися.

Спочатку ми взяли всі законопроекти, які були прийняті за цей час, і перевірили скільки насправді “живих” депутатів за них голосувало.

Виявилося, що лише 14% від усіх прийнятих законопроектів були підтримані більше ніж 225 голосами присутніх депутатів (цей результат було вперше озвучено на TEDx Kyiv ). Тобто, лише 14% законопроектів було прийнято згідно конституційних вимог про особисте голосування народного обранця.

Інтерактивна версія візуалізації знаходиться тут: http://texty.org.ua/mod/datavis/apps/rada2012/index.php

Її можна використовувати також для порівняння, коли за цей рік депутати приймали законопроекти на ту чи іншу тему (введіть для прикладу в строку пошуку “земель” або “закупівлі”)

Другий графік – це рейтинг депутатів-прогульників. Депутати у нас прогулюють свою роботу із розмахом. На вечірні засідання ходять значно менше, ніж на денні. Добрий десяток не були на жодному або були на одному, засіданні. Більше 20% (96 обранців) не ходили навіть на половину засідань. В правому верхньому куті скупчені люди, про багатьох з них ніхто ніколи не чув. Це мабуть дуже “поважні” особи, раз вони обрані у ВР і не ходять на роботу. Варто спробувати зробити так, щоб в наступній ВР їх не було.

Тут можна отримати всі дані по прогулам, якщо ви хочете зробити свою візуалізацію на цю ж тему

Прохання поширювати нашу нову візуалізацію якомога інтенсивніше – це гарний посібник, за кого НЕ голосувати у наступну Раду.

Красиві графіки всі тут http://texty.org.ua/pg/article/devrand/read/36753/Dvi_istoriji_na_dvoh_grafikah_rejtyng_deputativprogulnykiv

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair