З днем свободи преси! Заява К.Ештон

«Свобода вираження, що закріплена у Загальній декларації прав людини, залишає за кожним право дотримуватися думок без сторонніх втручань, а також шукати, отримувати і передавати інформацію та ідеї за допомогою будь-яких медіа, незважаючи на державні кордони. З нагоди Всесвітнього дня свободи преси Європейський Союз ще раз нагадує про ці принципи та віддає шану тим, хто бореться за повагу до свободи вираження і вільну, плюралістичну пресу та інші медіа.

Цензура, а також утиск редакторів, письменників, журналістів чи блоґерів – неприйнятні; так само, як і застосування до них насильства та арешти за ініціативою держави. ЄС захоплюється мужністю журналістів, які – часто у надзвичайно небезпечних умовах – продовжують надавати незалежну інформацію. ЄС закликає усі держави гарантувати безпеку журналістів та дозволити їм виконувати життєво важливу роль – повідомляти та коментувати події незалежно, не боячись насильства та звинувачень.

Свобода вираження також поширюється на Інтернет та інші медіа; ЄС твердо виступає проти будь-яких невиправданих, непропорційних обмежень доступу до цих медіа, або їх використання».

Джерело:  Delegation Ukraine EU

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.