Затриманий відомий активіст з Миколаєва Анатолій Ільченко

Повідомляє Олена Білозерська

Як щойно повідомив мені громадський активіст Павло Подобєд, сьогодні, 16 травня, орієнтовно о 10:45-11:00 біля Адміністрації президента під час проведення одиночного пікету міліцією був затриманий правозахисник з Миколаєва Анатолій Ільченко. Його повезли до Печерського райвідділу.

Як розповів Павло, Анатолій Ільченко судився у Миколаєві з працівниками комунальних служб, які не використовують українську мову. Під час перерви у засіданні він мав сутичку з прокурором, який його побив. Пан Анатолій зняв побої, написав купу скарг, але реакції міліції чи прокуратури не добився. Тоді він поїхав до Києва, щоб провести біля одиночний пікет біля АП і привернути таким чином увагу до несправедливості. Де й був затриманий. Це все, що мені наразі відомо.

Миколаївські активісти просять журналістів і всіх, хто може, дозвонитися до райвідділу і дізнатися щось про долю Анатолія Ільченка.

Телефони чергової частини Печерського райвідділу:
+38 (044) 280-6118, (044) 280-7042

Я туди зателефонувала, мене, звісно, відправили до прес-служби – “ми не даємо жодних коментарів”.
Телефон чергового прес-служби ГУ МВС у Києві: 271-99-90.

Думаю, телефонувати на всі номери не зайве – правдиву інформацію не отримаємо, зате захистимо людину увагою до її персони.

http://www.facebook.com/bilozerska

Ільченко в Миколаєві