Акція протесту «Зупинимо розкол України» у Львові 2 липня

Львів, 2 липня 2012                      Громадянський рух «Відсіч»

ПРЕС-АНОНС

 

Акція протесту «Зупинимо розкол України» проти законопроекту Колесніченка-Ківалова №9073 «Про засади державної мовної політики».

 На акції перед обласною адміністрацією львів’яни вимагатимуть припинити спекуляції довкола законопроекту Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики», та не виносити його на сесійний тиждень 3-6 липня.

У понеділок о 13:00 біля обласної адміністрації громадські активісти у символічній формі продемонструють загрози законопроекту Ківалова-Колесніченка для України.

Також організатори закличуть депутатів, зокрема від опозиції, проявити відповідальність перед своїм народом та майбутнім України і не допустити прийняття розкольницького законопроекту. Окрім збурення в суспільстві, він понесе за собою безпрецедентні фінансові витрати, які перекриватимуться за рахунок соціальних та культурних статей бюджету. Адже на виконання закону слід витрачати 17 мільярдів гривень щорічно, що перевищує сукупні витрати на охорону здоров’я та культуру.

«Влада готова пожертвувати цілісністю країни в гонитві за голосами, ми ж закликаємо депутатів опам’ятатися, а громадськість – зорганізуватися для протистояння, – заявляють активісти». Як показують соціологічні опитування, мовне питання хвилює лише 3,9% громадян України і в пріоритетах людей займає лише 31 місце з 33. Натомість в десятки разів більше громадян переймаються проблемами безробіття, подоланням кризи в економіці, рівнем зарплат, пенсій, стипендій, цінами на продукти і товари першої необхідності.

Акція є всеукраїнською і одночасно відбуватиметься у всіх обласних центрах. У Києві акція розпочнеться під комітетами Верховної Ради о 10:00.

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.