Безстрокова акція протесту по закриттю Грибовицького сміттєзвалища

Сьогодні, 01 червня о 10.00 мешканці сіл Малехів та Грибовичі, разом із активістами ВК «Наступ» та ГО «Львівський народний ринок» розпочали безстрокову акцію протесту по закриттю Грибовицького сміттєзвалища.

Підтримати мітингувальників також прийшли депутати міської ради  Львова та села Малехів. Протестанти вимагають закрити сміттєзвалище та наполягають на  зустрічі з М. Костюком, котрий до них так і  не приїхав.

За словами одного з організаторів акції, голови ВК «Наступ» Р. Секели « Ми вимагаємо від влади виконувати рішення ЛОДА № 314 від 13.12.2011р., згідно з яким цей смітник вже давно  мав би  бути закритим. Ми створити оргкомітет з активістів та мешканців сіл Грибович та Малехів для того, щоб  контролювати владу та виконання нею законного рішення по закриттю сміттєзвалища».

 

Зараз протестанти перекрили трасу Київ-Чоп, безпе рервно ходячи пішохідним переходом ,та не мають наміру розходитись.

Нагадаємо, що сміттєзвалище в Грибовичах – одне із найбільших у Європі. Жодне рішення щодо його закриття на сьогоднішній день не виконується. Жителі навколишніх сіл постійно перебувають в зоні надзвичайного забруднення та масово хворіють через вживання місцевої води, однак ця проблема постійно та цілеспрямовано ігноруються владою.

 

Прес-служба ВК «Наступ».

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.