Через футбольний матч міліція позбавила людей права пройти до своїх осель та робіт, купити продукти, а ресторани, кафе, гастрономи – прибутку

За кілька годин перед футбольним матчем Україна-Швеція міліція перекрила підходи до стадіону на далеких підступах. Так, з метро “Палац спорту” неможливо вийти на вулицю Еспланадну. Також неможливо пройти на неї з вулиці Шота Руставелі від метро “Площа Льва Толстого”. Люди, які живуть і працюють в районі метро “Палац спорту” не можуть пройти додому. В них вимагають квиток або документ, що вони тут живуть. Також не можуть потрапити на свої робочі місця люди, які вийшли з роботи за продуктами чи газетами й залишили на роботі речі (а дехто й дітей), якщо вони не взяли з собою документи або в їхніх документах не зазначена адреса їх установи. В самих гастрономах заборонили продавати напої у скляних пляшках навіть, якщо подібних напоїв немає у пластиковій тарі. І це при тому, що по дорозі від гастрономів до стадіону стоїть ще декілька “фільтраційних лав”.

Зазнають збитків також ресторани й кафе, які знаходяться за цими далекими “фільтраційними” лавами. Потрапити туди можуть лише ті, хто має квиток, але такі люди “відриваються” десь подалі, а Еспланадною йдуть лише на футбол. Після кількох скандалів місцевих мешканців, які не є футбольними вболівальниками, з міліцією Еспланадну перекрили “Беркутом” у шоломом та кінною міліцією.