Діаспора виступила з протестами на захист української мови

Українська діаспора рішуче засуджує прийняття законопроекту «Про основи державної мовної політики».

Демонстрації на підтpимку української мови та проти подальшої русифікації України були заплановані у головних містах США та Канади, де компактно проживають українці.

Зокрема, у Чикаго проти антиконституційного закону діаспора вийшла на протест 17 червня. В День батька закордонні українці виступили на знак солідарності з мітингуючими на Батьківщині. На акцію протесту громаду закликав чиказький відділ Українського конгресового комітету Америки (УККА).

Центральний офіс цієї організації (УККА) рішуче засудив так званий “мовний” законопроект. У зв’язку з цим представники діаспори звертаються до американського президента та Конгресу США, щоб заборонити в’їзд до Сполучених Штатів “представникам режиму Януковича”.

Наступними на захист української мови виступлять українці у Нью-Йорку. Акція відбудеться у понеділок, 18 червня, біля українського консульства.

Як повідомлялося, раніше свою несхвальну заяву щодо “мовного” закону оприлюднив Світовий конгрес українців (СКУ), а у низці європейських країн на захист української мови відбулися пікетування українських дипустанов.

© 2012 Медіа-портал VIDIA