Правохоронні органи почали перевірки ТОВ «IT Стандарт» на вимогу НМПУ

18 травня 2012 року. Міліція, податкова та прокуратура розпочали перевірки фактів за скаргою Незалежної медіа профспілки України щодо штучного банкрутства ТОВ «ІТ Стандарт» та масової невиплати зарплат і розрахунків працівникам товариства. Минулої п’ятниці необхідні докази були передані слідчим Головного правління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУ УМВС у Києва. А в понеділок пояснення представникові УДСБЕЗ надавав виконавчий секретар НМПУ Сергій Гузь.

Раніше НМПУ неодноразово зверталась до державних установ з вимогою негайно вплинути на власників та менеджерів групи «1+1», які не виплатили борги по зарплаті працівникам ТОВ «ІТ Стандарт» після того, як підприємства групи придбав Ігор Коломийський. Однак менеджери групи «1+1» – Олександр Ткаченко та Вадим Осадчий – відмовились вирішувати проблему, тоді як державні установи виявились у цій ситуації недієздатними.

На останньому засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, 31 травня 2012 року, профспілка звернулась до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу проти Вадима Осадчого, генерального директора «1+1 Інтернет», безпосередньо причетного до невиплати зарплат.

 

Комітет Незалежної медіа-профспілки України
Контактний телефон +38 050 310 44 41