Роман Чайка: Прагматизм та адекватність

Наш розсудливий, прагматичний і справедливий Ґарант в останньому інтерв’ю агенції “Блумберг” остаточно переконав світову спільноту залізобетонними аргументами своєї європейськості та демократичності. Три тези, короткі й влучні, як більшовицький постріл у потилицю. По-перше, Юля – убивця Щербаня, і це знає весь світ. По-друге, усі ці протести в Європі Тимошенко не допоможуть – ми її не випустимо. І третє – у нас повна демократія і опозиція займає 99% телевізійного ефіру.

Щодо третього пhttp://tsn.ua/analitika/pragmatizm-ta-adekvatnist.htmlункту – то, можливо, в Межигір’ї такий телевізійний пакет підключили Президенту, що куди не переключи – суцільна опозиція теревенить? А те, що влада начхала на усі резолюції з вимогою волі для Тимошенко, Луценка, Іващенка – найкраще підтвердив Харківський губернатор Михайло Добкін. На плакат депутатів Європарламенту з закликом “звільніть політичних в’язнів” відповів гнівною статтею, і їх протест назвав “этой грубой, хамской выходкой…” Людина Президента у Харківській області просто цілковито дублює висловлювання свого боса. Жодної самодіяльності.

Але найголовніше – це розтиражований на весь світ автограф, який підтверджує автора-замовника репресій.

А ми так довго гадали, чого це справедливий заступник генпрокурора Кузьмін на європейських гастролях повсюдно називає Тимошенко убивцею, коли навіть матеріали цієї справи до суду не передані?! То це і є та оспівана в телевізорі спільна і єдина позиція усієї влади, яка об презумпцію невинуватості публічно витирає ноги і ображається, коли їй колективно світ каже – “азіати”?!

До когорти європеїзованих “адекватів” України долучився і мастодонт вітчизняної політики прем’єр Азаров. Йому вже здається, що позитивні емоції фанів із Європи від спілкування з українцями, літнього пива й атмосфери футболу остаточно заперечили не лише вигаданий “бібісішниками” расизм наших людей, але й відсутність “проституції та політичних в’язнів”. Логіку тут шукати марно. Це з тієї ж опери, коли у фан-зоні іноземцям крутять виборчі ролики Партії Регіонів про страшних “папєрєдніків” або забавляють VIP-ложу донецькі дівчата в сарафанах із російськими народними піснями під балалайки та гармошки.

Суперечка з футбольним фаном на пиво і рекламне розпивання пляшечки із шведом у робочому кабінеті трошки підправили образ Янича. В українському сегменті інтернету його одразу ж перестали називати “кровосісею”. Нове ім’я – “пивосіся”. От і всі політичні дивіденди від Євро-2012.

Найдорожчі в Європі стадіони, декілька розв’язок, напівпорожні занадто дорогі готелі, поламані потяги Хюндай, заблоковане летовище “Бориспіль” без літаків, президент із шарфиком футбольного фана – усе це разом не дасть жодного піар-порятунку владі. І західні читачі про ці марні сподівання офіційного Києва читають чи не від першого свистка футбольного рефері. Достатньо переглянути свіжі номери “Файненшел Таймз”, “Ґардіан” чи часопису “Тайм”.

Про тотальну корупцію з підготовки до чемпіонату виключно із українського бюджету, яка вилилася у двічі більшу суму, ніж для Польщі, знають і говорять політики та журналісти з усієї Європи. Як адекватно реагує влада на ці звинувачення? “Токінг хед” від партії влади Володимир Олійник відрубав: “Я розумію, якби ми використовували частково кошти Євросоюзу, то він повинен був запитати: “А де ці гроші? Як ефективно їх використано? Але там ні копійки немає європейських коштів”. Самі взяли з бюджету, самі роздерибанили – нічого ЄС нам вказувати. Абсолютно логічна заява представника держави, яка хоче асоціації з Євросоюзом!

Ще більше адекватності демонструє МЗС устами міністра Грищенка, який визнає негативність “фактору Тимошенко” для діалогу з ЄС, але вину за газові угоди спромігся перекласти на плечі Меркель. Бо це не Путін (у-у!!! який страшний) тиснув вентилем, а кляті німці тиснули на Україну. Грищенко також бачить більше, ніж інші: жодного призупинення євроінтеграції Києва не розгледів. Чи то президент дивиться телебачення іншої країни чи то його міністр про якусь іншу державу розповідає?

“Я розчарований передчасними висновками деяких європейських політиків… які поспішають робити політичні заяви. Така практика відштовхує мене від Європи” – визнав Янукович. Якщо адекватно зрозуміти цю прагматичну і логічну доктрину непохитного ґаранта демократії, то стає очевидним, що шансів у Європи інтегруватися з Україною усе менше.

ТСН

1 Comment

  1. Янукович намеренно провалил процесс сближения Украины и ЕС и теперь (как
    видно из его наглого заявления) “ушел в несознанку”. Заявление более чем
    странное. Интеграция с ЕС – государственная политика Украины и, если Яну-
    ковича это отталкивает, он обязан уступить место другому и поскорее.
    Более чем достаточно доказательств, что Янукович выруливает в “русский
    мир” путинского разлива.Там любезная ему экономика РОЗ- распил, откат,
    занос, и песпектива пожизненного президенства.
    Оснований для импичмента достаточно.

Comments are closed.