Війна за церкву

Завтра в Одеському апеляційно-адміністративному суді (вул. Софійська, 19) о 15.00 буде розгляд скарги настоятеля храму УАПЦ з Цюрупинська, Херсонської області, о. Леоніда Сливканича.

Війна за цю церкву триває з 90-х, відколи було створено громаду УАПЦ, і почали зводити храм. Отець Леонід в Херсонській області вже виграв декілька місцевих судів щодо приміщення храму і земельної ділянки, на якій він знаходиться, але рішення суду не виконують. Тепер розглядають апеляційну заяву. Про цю справу знають не лише обласні урядовці, відповідну заяву передали омбудсмену Валерії Лутковській. Оскільки місцева влада ігнорує рішення судів і чинить тиск на родину о. Леоніда (відмовляються надавати стаціонарну медичну допомогу дітям, перекрили постачання води в будинок, тощо), днями він розпочав голодування.

Отець Леонід просить журналістів прийти і підтримати його, подавши інформацію про цю справу.
Конт. телефон о. Леоніда: 050 754 57 05

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.