Засекречені кошти на дороги Тернопільщини

Чиновники Тернопільської ОДА приховують інформацію про те, куди планують витратити гроші, зібрані за реєстрацію транспортних засобів на 2012 рік, а представники Служби автомобільних доріг відмовляються від діалогу з громадськістю. Про це заявив керівник проекту ТМО «Нівроку» , підтриманого програмою «Верховенство права» МФ. «Відродження» „Де ви, гроші на дороги” Володимир Ханас під час прес-конференції.
Зібрані за реєстрацію гроші – близько пяти мільйонів гривень, з січня місяця знаходяться на рахунку обласної ради . Однак, проекту їх витрат або немає, або його приховують.
― Ми надіслали запит в Тернопільську ОДА з проханням надати інформацію про проект розподілу цих коштів, однак, всупереч законодовству, відповідь нам не прийшла. Відповідно як і коли тратитимуть ці кошти – невідомо. Адміністрація, згідно законодавста, повинна розробити проект розподілу отриманих коштів, і затвердити його на сесії облради. Однак і в облраді проекту рішення немає.
― Зараз червень, а проекту нам не подали, і, думаю, на найближче засідання не подадуть, ― каже депутат облради Олег Сиротюк. ― Наступна сесія в липні. Якщо до того часу адміністрація таки податьсть проект, то, при найоптимістичніших прогнозах, тендерні процедури затягнуться ще на два місяці. Відповідно, на початок вересня ми зможемо говорити про якийсь початок робіт. Хоча не все відбувається так як хотілося б. Відповідно, можемо опинитися в ситуації, що гроші доведеться освоювати в жовтні-листопаді. Яка в той час буде погода – можна тільки здогадуватися.
Про дивну таємничість свідчить і той факт, що представники Служби автомобільних доріг не прийшли на прес-конференцію, хоча отримали запрошення. А своїм листом у газету РІА, заступник начальника служби п. П. Вільчинський засвідчив про кадрові проблеми у Службі.
Експерти проекту не виключають , що адміністрація тягне час з розподілом грошей через майбутні вибори, і йдуть переговори про розподіл коштів в ті райони, де на цьому можуть пропіаритися прихильні до влади кандидати в нардепи. Одним з прикладів передвиборчої кампанії за рахунок бюджетних коштів відзначено роботу на півночі області Володимира Климента – голови Благодійного фонду, котрий бере участь у відкритті доріг , споруджених за бюджетні кошти.
Хоча формально проект завершився група проекту й надалі продовжує над ним працювати, оскільки і досі не отримали всіх відповідей на питання, які цікавлять напевне не лише учасників проекту, а й громадськість області
Тел. для довідок: 096 210-40-76

Захід відбувся у рамках проекту: «Де ви, гроші на дороги?» підтриманого програмою «Верховенствоправа» Міжнародного фонду «Відродження». Думки викладені під час цього заходу євинятково відповідальністю ТМО «Нівроку» та не обов’язково відображають точкузору Міжнародного фонду «Відродження».