Анонс: Ні другому Чорнобилю на Житомирщині!

25 липня о 9.30 на площі біля Малинської районної ради Житомирської області жителі Малинщини не дадуть депутатам створити на Поліссі 2-й Чорнобиль.

в центрі Житомирщини (Малинський, Коростенський, Черняхівський, Володар-Волинський, Коростишівський, Радомишльський райони) розгорнулась запекла боротьба населення проти прийнятих районними та обласною радами рішень щодо видобування титанових та апатитових руд.

Неподалік, навколо Іршанська, на сотнях гектарів уже існують зони мертвої землі, озера (колишні кар’єри) з мертвою водою — у тих місцях, де колись буяв Храм Природи.

25 липня (середа) на черговій сесії Малинської районної ради буде розглядатися питання про скасування попереднього рішення щодо надання погодження на розробку ільменіт-титанових руд на землях Малинського району.

“- Ми будемо вимагати, щоб депутати Малинської районної ради не лише скасували своє попереднє рішення, а й надіслали звернення до Коростенської районної ради, Житомирської обласної ради з вимогою скасувати свої рішення з даного питання. – говорить активіст руху “Врятуємо Полісся” Станіслав Гуменюк. – Допоки Меленівська та Шершнівська сільські ради, Коростенська районна рада та Житомирська обласна ради не скасують своїх рішень — ми в небезпеці. Наслідки від видобутку для жителів Полісся будуьт значно гіршими ніж Чорнобиль.

Запрошуємо журналістів приїхати на акцію!

Більше інформації про проблему – у документальному фільмі “Титанові хроніки”, знятому активістами http://www.youtube.com/watch?v=L0YrubcFM1k

Контакти:
Станіслав Гуменюк
(067) 738 35 50
staskoleso@mail.ru