Європейське свято, самостійно зроблене батьками для своїх дітей в м. Олександрія

В м. Олександрії Кіровоградської обл. батьки влаштували для своїх дітей свято під назвою «Олександрія. Україна. Європа».

Разом з дітьми вони робили прапорці Олександрії, України та Європейського Союзу з кольорового паперу. Паралельно розповідали про значення кольорів та символів на них. Самостійно роблячи прапорці, діти могли краще усвідомити і запам´ятати значення цих символів.

Батьки хотіли наглядно показати своїм діткам, що вони належать до трьох спільнот: міста, країни і, сподіваємось в майбутньому, континенту.

Батьки вирішили наслідувати приклад однієї з європейських країн, що також сподівалась на членство в ЄС. Там було заведено скрізь розташовувати поряд національні прапори і прапори ЄС. Вважалось, що люди підсвідомо звикнуть до цього поєднання і будуть сприймати його, як само собою зрозуміле. Так, врешті, і сталося. Країна стала членом ЄС.

Тепер в будинках цих дітей поряд також стоять прапорці Олександрії, України та Європейського Союзу і неминуче наближають дату вступу України до ЄС!

Відео свята взяло участь у конкурсі «Погляд на Олександрію», що проводили портал Олександрійські новини, газета Курьер Городской і телеканал Контакт-ЛТД і зайняли друге місце.

На виграні гроші батьки одразу вирішили провести ще декілька подібних свят. Темою першого буде українська мова. Це зараз, на жаль, актуально. Є пропозиції провести свято і на тему англійської мови.

Батьки дякують організаторам конкурсу! Для дітей перемога була справжньою подією.

Приємно, що Олександрію європейським містом бачимо не тільки ми!

Тут відео свята:

Тут результати конкурсу