Фоторепортаж з літературних читань біля Українського дому

10 липня 2012 р. на сходах Українського дому низка літературних діячів: Василь Шкляр, брати Капранови, Сергій Пантюк, Іван Андрусяк, Артем Захарченко, Світлана Богдан, Сергій Жижко, Макс Кідрук, Олена Захарченко, Олександр Бригинець, Анна Малігон та інші поети і письменники — проводили літературні читання та започаткували публічну бібліотеку для учасників акції біля Українського дому, принісши багато своїх книжок із власними підписами.

 

Організатори заходу повідомили, що ведеться онлайн-трансляція події, і усім бажаючим запропонували підходити до столика з ноутбуками, щоб донести до світової спільноти своє бачення того, що відбувається.

У перерві літературних читань  була оголошена «Бойова заява голодуючих» (як її назвав ведучий). Голодуючі учасники акції зачитали витяг з протоколу своїх установчих зборів. На порядку денному стояло 5 питань (нижченаведений витяг з протоколу записаний з голосу):

1. Обрання оргкомітету.

Обрали оргкомітет у складі 3 осіб: Петро Шкутяк, голова; Ольга Довганюк, заступник голови; Олег Веремєєнко, секретар.ргкомітету.

2. Встановлення правил приєднання до голодування.

Постановили: у голодуванні можуть брати участь виключно фізичні особи, повнолітні й повносправні; достроковий вихід із голодування можливий виключно у зв’язку з різким погіршенням фізичного стану, який призвів до госпіталізації.

3. Проголошення всеукраїнської акції солідарності з голодуючими.

Звернулися до всіх релігійних громад з проханням провести молебен. Звернулися до всіх громадян України розпочати безстрокові акції солідарності з голодуючими.

Один з голодуючих сказав наступне. Зміни 90-х років розпочалися на граніті. Звертаємось до громадян України: робіть акції, ставте вимоги владі, бо вже не час просити. Дійте мирно. Пов’язуйте жовто-сині стрічки, щоб візуалізувати свій протест.

4. Висунення вимог.

До Верховної Ради: до 12:00 13.07.2012 р. відкликати закон «Про засади державної мовної політики».

До Президента: у разі передачі йому на підпис закону накласти на нього вето.

5. Заборона використання в рамках акції партійної символіки та прапорів громадських організацій.

 Нижче наведено декілька світлин з акції. Повний фоторепортаж див. за адресою: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.394838630574436.89339.100001449068992&type=3.

1 Comment

  1. СЛАВА, ВАМ, БОРЦЯМ ЗА УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО! ВИ ОЗБРОЇЛИСЯ НАЙГОСТРІШИМ ОБЛАШТУНКОМ проти РОСІЙСЬКОМОВНОГО ЗАСИЛЛЯ!!! НЕХАЙ УСІ НЕБЕСНІ СИЛИ ДОПОМАГАЮТЬ ВАМ ВИСТОЯТИ ЦЮ БИТВУ. МИ З ВАМИ У КОЖНОМУ КУТОЧКУ СВІТУ!!!
    РАЗОМ НАС БАГАТО І НАС НЕ ЗДОЛАТИ!!!

Comments are closed.