Фоторепортаж з прес-конференції учасників голодування на сходах Українського дому 18 липня 2012 р.

Як уже повідомив сайт «Майдан», 18 липня в Києві учасники голодування на захист української мови та України провели на сходах Українського дому прес-конференцію.

На її початку режисер Сергій Архипчук зачитав звернення Всеукраїнського Комітету на захист української мови до учасників акції із закликом: «Просимо вас припинити безстрокове голодування, але не припиняти боротьбу».

Після цього голова комітету голодувальників Оксана Неживенко від імені учасників акції оголосила про завершення її пасивної фази, закінчення голодування і перехід до активних дій: створення Координаційної ради (до якої увійдуть перші голодувальники та представники громадських організацій, які приєдналися до акції), роботи в регіонах, залучення людей, роботи з громадськими організаціями тощо.

Далі учасники акції Оксана Неживенко, Олег Веремієнко, Олександр Капінос, Роман Лапуда та Анна Ющенко відповіли на запитання журналістів.

Учасники акції заявили також, що цю площадку на сходах Українського дому вони залишають за собою, і що тут продовжуватиме функціонувати Український народний університет, але діяти він буде вже за іншим розкладом.

 

Більше світлин див. за адресою:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.396945190363780.89857.100001449068992&type=1

1 Comment

Comments are closed.