Фракція “Фронту змін” у Криворізькій міськраді підтримала законопроект Ківалова-Колесніченка

Дві міських ради – Дніпропетровська й Криворізька – проголосували звернення до Верховної Ради про підтримку законопроекту про мову. Це сталося 25 липня на чергових пленарних засіданнях. Цікаво, що в Кривому Розі фракція «Фронту змін», на відміну від колег з Дніпропетровська, цілком підтримала регіоналів і проголосувала за це звернення.

В Дніпропетровську за рішення проголосувало 76 комуністів та регіоналів. Вісімнадцять представників опозиції не підтримали документ і звернули увагу, що прийняття рішення відбулося з порушенням регламенту. Голова фракції ВО «Батьківщина» Максим Курячий зазначив, що не існує проекту цього рішення, і окрема думка частини депутатів (Партії регіонів) ніяким чином не може бути внесена в порядок денний сесійного засідання, бо це є порушенням процедури.

Криворізька міська рада також проголосувала за подібне звернення. З усього депутатського корпусу проти проголосувало лише четверо представників фракції ВО «Батьківщина». Фракція «Фронту змін» у повному складі підтримала регіоналів.

Такою оригінальною поведінкою криворізькі «фронтовики»  намагаються здобути прихильність електорату до Об᾽єднаної опозиції напередодні виборів.

Опора