Громадські активісти заклеїли Первомайськ листівками проти розколу країни

Листівки проти законопроекту «Про засади державної мовної політики» масово розклеїли в місті Первомайськ на Миколаївсщині активісти Руху «Простір свободи». На них мовний закон зображено у вигляді сокири, що розрубує навпіл карту України.

Активісти також роздавали мешканцям міста листівки з інформацією про загрози, які несе законопроект для цілісності України і громадянського миру і закликами не голосувати на виборах за кандидатів від Партії Регіонів і компартії. «Якщо вони залишаться при владі – вони доб’ють нашу країну. Місце банді – не в парламенті, а на лаві підсудних!», – говориться у листівках.

Днями подібні акції «Просторі свободи» провів у низці населених пунктів Центральної України, зокрема в Новоархангельську на Кіроворгадщині, а також в Умані – батьківщині автора розкольницького законопроекту Вадима Колесніченка.

Як відомо, Партія регіонів та її сателіти в Верховній Раді, порушуючи регламент, раптово проголосували в цілому суперечливий мовний законопроект Колесніченка –Ківалова, що викликало численні протести по всій країні і відмову голови Верховної Ради підписувати цей документ.