Хроніки відстоювання державної мови. 21.07. Херсон

Суботній день приніс кілька приємних несподіванок:

– повз намет пройшли угорці, розмовляли українською, на запитання – звідки знаєте? – відповіли: подобається. вчимо!

– підходили тато з сином, чоловік підписався проти мовного законопроекту, на пропозицію сину розповісти вірш, тато сказав: ми не з України… але згодом з’ясувалося, що хлопчик, який приїздить на літо до бабусі, вірш насправді знає і українською намагається розмовляти. Шкода, що фото хлопчика не поповнить нашу фотогалерею – тато не погодився.

А ще повз намет знову з батьками проходив наш знайомий Данило, який кілька днів тому співав Гімн.  Втім, знавців Гімну України у нас не бракує. Щоправда, виконують його поки що виключно хлопці. Можливо, дається взнаки захоплення спортивними подіями. Цього дня таким виконавцем став Богдан, 9 років. Він спочатку пройшов повз, потім буквально через 10 хвилин повернувся і запропонував заспівати Гімн. На завтра обіцяв прийти і взяти участь в конкурсах та іграх о 19 годині.

Тетянці 10 років. Вона із задоволенням розказала вірш Т.Шевченка “Садок вишневий коло хати”, а також вірш “Веснянка”. Прийшла Таня з подружкою в якості моральної групи підтримки.

Валечці Дворській 8 років:

Традиційно вже – наймолодша учасниця отримала заохочувальний приз та пообіцяла повернутися, аби повноцінно розповісти вірш, яких насправді знає багато, адже як каже мама – в дитячому садочку вчать і на свята, і у будні:

Попри яскраві моменти, якими є кожна нова дитина, що приходить до нас, щодня відбувається те, що вже виглядає звичайно: люди підходять підписуються, хто за ТВі, хто за мову, хто й за те, й за те, питають, чи багато вже підписів, обурюються наїздами та утисками, скаржаться на власні проблеми, отримують консультації, знайомляться із громадськими організаціями. Звичайне життя триває не зважаючи на  літо та вихідні…

Звертаємо увагу: в неділю, о 19:00 будуть комплексні конкурсні ігри!  Чим більше учасників – тим веселіше!

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.