Мінфін і податкова оприлюднили свій намір знищити останній острівець, на якому ще тримається українські мова і слово

Вчора Мінфін і Державна податкова служба оприлюднили свій намір знищити останній острівець, на якому ще тримається українські мова і слово – національну книгу! В підготовленому ними проекті змін до Податкового кодексу передбачено ліквідацію з 01.01.2013 року податкових пільг для української книги і друкованих ЗМІ! В тому ганебному стані, до якого влада довела культуру, освіту, науку, видавничу справу, податкові пільги – це рятувальний жилет, який не давав останні роки потопаючій українській книзі назавжди зникнути під брудними хвилями антиукраїнської політики.

В умовах стрімкої моральної, культурної інтелектуальної деградації значної частини населення України Мінфін, на неодноразові звернення, пропозиції і вимоги Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, щодо необхідності термінової розробки і реалізації Державної програми популяризації української книги і читання, відповідав, що така програма “передчасна”! І от нарешті вони знайшли спосіб «радикально покращити» стан книги і читання в країні… Якщо до цього часу процес знищення головного капіталу України – культурної, освіченої, мислячої людини був латентним, то, у випадку прийняття рішення про скасування пільг для української книги, вже ніщо не спинить владу в її намаганні перетворити українців в націю тупих, обмежених, слухняних рабів!

Французький філософ Дені Дідро свого часу сказав: “Людина, яка перестає читати – перестає мислити!” Але якщо передові держави світу збагачуються, наповнюють свій бюджет за рахунок підвищення якості людського ресурсу, забезпечення всебічного розвитку людини, то вітчизняні «фінансові генії» хочуть наповнити бюджет і перетворити українську економіку у «високоефективну і конкурентоспроможну» за рахунок знищення останніх можливостей для розвитку громадян України!

Українці!

Зупинімо сокиру, занесену над розумом нації! Не даймо неситим тимчасовцям у владних кріслах вбити нашу надію на щасливе майбутнє для України! Адже щасливу країну можуть побудувати лише патріоти, духовно багаті, культурно та інтелектуально розвинені громадяни, а не раби.

Захистимо українську книгу і мову від вандалів!

Олександр Афонін

Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів