“Віктор Пшонка, почуй нас!” – кричали на мітингу в Ніжині

Сьогодні у місті Ніжині відбувся мітинг на захист “ніжинських робінгудів”, які боролися проти наркоторгівлі у своєму місті, натомість отримали від 8-ми до 12-ти років ув’язнення.

Не мало піарився на цю тему народний депутат України Микола Катеринчук, який пообіцяв Ірмі Крат оплатити фахових адвокатів, які будуть захищати ніжинських спортсменів в апеляційному суді, натомість цю обіцянку дякуючи прес-секретарю Ірині Фриз виконав сам Петро Порошенко. На його думку хлопці отримали більше ніж за трьох убитих.

– ” Про те, що він фінансово допомагає він жодного разу ніде не оприлюднив. Я ніколи не думала, що Катеринчук просто піариться, а вийшло, що Катеринчук пообіцяв, а Порошенкові довелося виконати його зобов’язання. На мій погляд, нехай більше так не робить, бо він завтра пообіцяє стати Президентом, а Порошенкові доведеться ним стати, тим більше, що я тепер буду від нього цього вимагати” – говорить Ірма Крат.

На сам мітинг прийшло більше, ніж цього очікували самі активісти. Протистуючі мало не в один голос кричали, що міліція ще й досі продовжує “кришувати” наркоторговців, а ті хто боровся проти цього отримали мало не довічне ув’язнення.

Організатор акції протесту Ірма Крат від щирого серця подякувала телеканалу СТБ, зокрема журналістам Дмитру Литвиненко, Наталії Соколенко, журналісту із бюро журналістських розслідувань “Свідомо” Єгору Соболеву, телеканалу “1+1” Жанну Новосельцеву, телеканалу ТВі Віталю Портнікову, ТРК “Україні” Анастасії Образцовой, голові громадського об’єднання Богдану Хмельницькому, та усім тим адвокатам які приймали і продовжують приймати в цій боротьбі участь.

По закінченню акції протесту журналіста разом із протестуючими звернулася відкритим тестом до Генерального Прокурору України, яке покажуть по багатьох всеукраїнських телеканалах.

Далі див відео.

“Свобода слова”
Олексій Пірогов

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair