На Черкащині міліція влаштувала переслідування активістів кампанії “Помста за розкол країни”

На Черкащині, в м. Золотоноша, міліція намагалась завадити поширенню листівок з роз’ясненням, чому не можна голосувати за Богдана Губського та Партію регіонів, які місцеві активісти поширюють в рамках всеукраїнської кампанії”Помста за розкол країни”.  Ця компанія спрямована на зниження рейтингу народних депутатів та політичних партій, які голосували за законопроект Ківалова-Колесніченка у Верховній Раді.

Майже одразу по прибутті в Золотоношу, до чотирьох учасників кампанії, які прямували на місце зустрічі з місцевими активістами, підійшло восьмеро працівників міліції і люди в цивільному. Правоохоронці спершу розповідали молоді про заборону розклеювання листівок в місті, а потім фактично переслідували активістів, прямуючи за ними по п’ятах, куди б ті не йшли.

Після перших наклеєних активістами листівок, працівники міліції їх затримали і склали на одного з них протокол про “порушення благоустрою м. Золотоноша”, хоча зазначили, що матеріальної шкоди ані приватному майну, ані майну територіальної громади завдано не було.

Цікавим є те, що до затримання 4-х активістів кампанії “Помста за розкол країни” місцеві правоохоронці серйозно підготувалися, оскільки чималу групу міліціонерів супроводжувало також три людини в цивільному, які вели відеозйомку, та підручні поняті. З усієї цієї кавалькади представився і показав посвідчення тільки один, всі решта працівників міліції в порушення закону “Про міліцію” представлятись категорично відмовились. Так само вони відмовились від дачі будь-яких коментарів журналістам.

Схоже, що місцева влада перейнялась можливими наслідками кампанії “Помста за розкол країни”  та її впливом на рейтинг Партії регіонів і намагається руками міліції всіляко перешкодити діяльності активістів.

Наразі в Золотоноші розклейку продовжено, також поширення листівок проходить і в інших містах Черкащини.