Перформанс на «Франко Фесті»: піраміда з малюнків у 8 метрів

Помалювати пензликом і створити величезну піраміду висотою у 8 метрів зможе будь-хто бажаючий на «Франко Фесті». Про це повідомляють організатори дійства.

Координуватиме перформанс знаний львівський художник Лев Скоп. Він зазначає, що напередодні фесту збудують дерев’яну піраміду, на яку будуть прибиватися полотняні картини різних розмірів, намальовані групою відомих художників спеціально для фесту. Вони планують приїхати на територію проведення мистецької акції за 2 дні, щоб розпочати художні роботи.

Кожен учасник «Франко Фесту» також зможе долучитися до створення піраміди. З цією метою організатори надаватимуть художникам-початківцям полотно, пензлик і фарби.

Помилуватись колективним творінням можна буде і вночі – конструкція освітлюватиметься. Планується, що вона матиме вхід, тобто піраміду можна буде відвідати.

Різнокольорові строкаті полотна прямокутної форми в честь багатогранності Франка, що з’єднаються в одну піраміду, до «Франко Фесту» доречні, як ніщо інше, впевнений Лев Скоп. «Франко – це ж мозаїка! Скажімо так: людина бере пензлик і малює квіточку, чи то дерево – це теж буде Іван Якович, інтонація внутрішня. Хто, наприклад, читав «Зів’яле листя» і пішла якась асоціація – це право людини. Люди хочуть малювати, і тут немає ні критики, ні журі».

Головний координатор мистецької акції відзначає: художній перформанс робиться для насолоди людської, адже малювати – це вже свято.

Нагадаємо, що «Франко Фест» відбудеться в рідному селі Івана Франка в Нагуєвичах 27-29 липня. У рамках фестивалю плануються лекції сучасних українських письменників, театральні вистави, показ фільмів за мотивами творчості Каменяра, виступи відомих українських гуртів (Тартак, Скрябін, Веремій, Гайдамаки, Мері, Флайзза, Rock-H /Рокаш/, КораЛЛі, Пікардійська Терція, Рутенія, The Вйо, Оt Vinta та Фліт) та багато іншого.

Юлія Капшученко