Презентація кампанії “Помста за розкол країни”. 25 липня 2012 р.

23 липня 2012

Київ

Контактний телефон:

0632787645

ПРЕС-АНОНС

Прес-конференція:

Плани кампанії «Помста за розкол країни» напередодні можливої позачергової сесії Верховної Ради й після неї

 

25 липня, середа, 11.00

 

У середу, 25 липня, об 11.00 на Майдані Незалежності (з боку монументу Незалежності) громадянські активісти кампанії «Помста за розкол країни» проведуть прес-конференцію, на якій підіб’ють підсумки кампанії за два місяці та розкажуть про своїї подальші плани на той випадок, якщо законопроект Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики» буде підписаний головою Верховної Ради (незалежно — старим чи новообраним) та відправлений на підпис Президенту України.

 Учасники прес-конференції:

Катерина Чепура – волонтер кампанії з м. Київ

Ольга Сало – волонтер кампанії з м. Львів

Борис Решетняк – волонтер кампанії з м. Донецьк

 Також на прес-конференції учасниця інциденту розкаже про побиття активістів в рідному селі А. Мартинюка Ветли (Волинська обл.) місцевими мешканцями, в тому числі священиком сільської церкви (УПЦ МП) в присутності сільського голови та дільничного міліціонера.

«Помста за розкол країни» — всеукраїнська громадянська кампанія, спрямована на недопущення прийняття законопроекту «Про засади державної мовної політики» №9073. Полягає у пониженні рейтингів народних депутатів та політичних партій, які голосували за законопроект у Верховній Раді України, а також у пониженні рейтингів та репутації інших осіб, що своїми діями сприяли прийняттю законопроекту.

 З 31 травня 2012 р. відбуваються поїздки по мажоритарних округах депутатів, де розклеюють та роздають листівки з поясненням, чому не можна голосувати за того чи іншого кандидата. Також в містах та селах України розповсюджують листівки «Чому не можна голосувати за Партію регіонів» українською та російською мовами.

 За два з половиною місяці активісти розповсюдили інформацію про таких депутатів: О. Єфремов, В. Литвин, А. Мартинюк, С. Ківалов, С. Клюєв, М. Луцький, О. Черпіцький, О. Супруненко, Д. Омельянович, І. Лисов, В. Ландик, В. Зубанов, Ю. Звягільський, С. Гриневецький, В. Борт, В. Борисов, Т. Бахтєєва та інші в Київській, Волинській, Житомирській, Одеській та Донецькій областях.

Усі учасники кампанії працюють виключно на волонтерських засадах. Друк листівок та транспортні витрати покриваються з власних коштів активістів та з пожертв, зібраних в соціальних мережах.