У Броварах забороняють агітаційну діяльність «до стабілізації оперативної обстановки в державі»

Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням від 17 липня 2012 року задовольнив позов виконкому Броварської міської ради від 17 липня 2012 року про заборону громадській організації «Громадський захист Київщини» розміщувати намети для розповсюдження інформаційних матеріалів, запрошень на перегляд соціальних фільмів, збору підписів на підтримку соціальних проектів.

Суд в якості ще одного аргументу для задоволення позовної заяви взяв також наданий позивачем лист начальника Броварського МВ ГУ МВС України в Київській області підполковника міліції  Семікопа С.М. на адресу голови Броварської міської ради Сапожка І.В. Лист, до речі, теж датований 17 липням 2012 року. У ньому  начальник Броварської міліції, зокрема, пише, що «…у зв’язку зі складною оперативною обстановкою в державі  та проведення превентивних заходів на території міста Бровари, з метою належного забезпечення охорони громадської безпеки в центральній частині міста Бровари недоцільно проведення з 17.07.2012 року до стабілізації оперативної обстановки в державі …масових заходів, в тому числі встановлення інформаційних наметів політичними партіями та іншими організаціями будь-яких масових заходів та зборів громадян, що може призвести до дестабілізації громадського порядку та громадської безпеки на території міста Бровари».

Якщо йти за броварською логікою подій, то оперативна обстановка в межах Броварів і всієї держави раптово й різко погіршилася саме після повідомлення ГО «Громадський захист Київщини» про намір встановити намети.   Принаймні до 17 липня все було в державі і Броварах спокійно. Недарма ж виконком  Броварської міської ради не заперечував проти встановлення у центральній частині міста з 5 по 8 липня 2012 року наметів Броварської міської організації Партії регіонів.

Голова громадської організації «Громадський захист Київщини» Павло Різаненко з цього приводу зазначив: «Це вже не перший приклад, коли керівництво міської ради Броварів, виконком  роблять все можливе, аби завадити конституційному праву громадян проводити мирні зібрання.  У цьому розрізі можна згадати, як знов-таки під виглядом проведення якихось надуманих  антитерористичних заходів влада міста фактично зірвала зустріч громадян міста з Героєм України Віталієм Кличком 2 червня цього року. До речі, напередодні відкриття Євро-2012. Варто звернути увагу й на вибірковість керівництва Броварської міськради – Партії регіонів дозволяють встановлювати намети, іншій політичній силі чи громадській організації – ні».

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair