В Олександрії громадянин через суд домігся визнання протиправним рішення міськради щодо регулювання мирних зібрань

У відповідь на звернення “Майдан-Моніторингу” щодо незаконности рішення Олександрійської міської ради №329 від 30.08.11 “Про затвердження порядку організації політичного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру” Прокуратура Кіровоградської области повідомила (лист №25.06.12 №23-1443-12):

“Питання законности рішення Олександрійської міської ради №329 від 30.08.11 “Про затвердження порядку організації політичного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру” вирішувалось у судовому порядку. Рішенням Олександрійського міськрайонного суду від 31.05.12 за адміністративним позовом Панібратенка О.І. скасовано п.2 рішення та п.п. 2, 5, 6, 7, 7.1, 7.2, 7.3, 7.5, 9.10, 11 Додатку до нього” .

Таким чином, громадянин домігся визнання незаконними:

– обмещення місця проведення мирних зібрань певною територією,

– встановлення 10-денного строку завчасного повідомлення про намі проведення зібрань,

– встановлення часу проведення зібрань (“з 8 до 22 години”),

– встановлення міськрадою не передбачених Конституцією підстав обмеження права на мирні зібрання,

– встановлення обов’язку учасників мирного зібрання “покинути територію”, якщо їм оголошують про “відмову у проведенні заходів на підставі рішень…виконавчого комітету міської ради”.

***

Тож Панібратенко О.І. – великий молодець, а ми продовжимо комунікувати з органами влади та місцевого самоврядування з питань додержання права на мирні зібрання і висвітлювати відповідні успіхи та події.