Захисник української мови заявляє про побиття

Оборонець української мови з Луганська Сергій Мельничук повідомив Радіо Свобода, що, вийшовши в п’ятницю з лікарні після шпиталізації внаслідок нападу хуліганів кілька днів тому, він виявив, що з його кімнати зник фотоапарат, на який він зафіксував сліди і подію злочину. У п’ятницю ввечері міліція, викликана ним, провела огляд кімнати і зафіксувала факт зникнення фотоапарата.

За словами Мельничука, хулігани напали на нього під гуртожитком, де він мешкає, кілька днів тому. Спочатку вони погрожували йому фізичною розправою, а тоді почали жбурляти каміння у вікно. Швидка допомога, яку викликав потерпілий, відвезла його до неврологічного відділення лікарні № 4 Луганська, де йому поставили діагноз «струс мозку» і наклали по чотири шви на верхню і нижню губи.

​​Сергій Мельничук – автор книжки «Моя боротьба за мову», відомий тим, що домігся від університету в Луганську навчати його українською мовою, як і передбачає законодавство. Він також є членом Комісії людських та громадянських прав Світового конгресу українців.

Представник цієї Комісії в Україні, правозахисник Володимир Богайчук нагадав, що 5 років тому сталася аналогічна ситуація, в результаті якої Сергій Мельничук отримав тілесні ушкодження. Але кримінальна справа була порушена не стосовно нападника, а щодо Мельничука.

На думку Богайчука, оскільки ця справа досі не закрита, то є всі підстави вважати, що чергова, за його словами, провокація мала на меті підсилити сторону обвинувачення, а тому Мельничук не міг адекватно відповісти на чергову провокацію. Як стверджує Богайчук, Комісія уважно стежитиме за розвитком подій довкола цього випадку побиття свого члена.

http://www.radiosvoboda.org/content/article/24644788.html

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair