Хроніки української, 18-19.08: коти не лише претендують на хати, а й формують призовий фонд

Все більше і більше дорослих виказують бажання заспівати або розповісти вірш українською для своїх дітей/онуків чи просто так, аби продемонструвати своє володіння мовою. І тримають же в пам’яті це зовсім не у віддалених куточах!

Як ця бабуся для свого онука, який народився і мешкає у Німеччині:

Або цей батько, який заспівав для сина “Ніч яка місячна”.  Він зізнався, що у побуті – росіськомовний. І дякував за акцію.

Тож, коли батьки чи бабусі змагаються, аби виграти приз для своїх дітей/онуків – справа вже звична.
Разом з тим також більшає також тих, хто готовий вигравати призи для свох друзів:

Тут ми сподіваємося на ланцюгову реакцію – приятелі цієї дівчини згадають щось з української літератури і прийдуть вибороти приз вже для неї.

А дорослі, які вже посеред міста виконували українські твори для своїх дітлахів, мають продовжувати це робити й надалі. Вдома, на відпочинку, з друзями чи  в цьому самому місці в узгоджений час…

Наші постійні учасники не лише вчать все нові вірші-пісні, а й поступово долучаються до інших змагань з нами. І тут нам доведеться тримати форму. Адже віршів ми (поки що) знаємо точно більше, ніж Віруся. А от  у стрибанні на скакалці ми навряд чи зможемо претендувати на суперництво:

Тим часом тренд сезону не оминув і наш намет. Серед великої скрині з призами було винайдено кілька котів. Чи є вони потенційними власниками хат – поки що не з’ясовано:

Та не котами одними. Власники собак також готові віддавати своє майно на хороші справи:

Втім, із приватними підприємцями тут  взаємини двосторонні – хтось допомагає нам, комусь – ми:

Можливо, саме тому у  нашому наметі завжди яскраво та весело, бо волонтери з числа підприємців, представників громадських та політичних організацій знаходять виключно позитивні призи та предмети для оздоблення намету:

Ми дуже вдячні всім, хто в той чи інший спосіб підтримує нашу акцію: поширює повідомлення про неї, чергує у наметі, робить фото та відео, надає призи, проводить щось подібне в іншіх містах або просто приходить до намету сказати добре слово.

І насамкінець. В очікуванні  “мовної” сесії Херсонської міської ради.
Пропонуємо уважно подивитися – якою мовою ті, хто нав’язує нам такі рішення, проводить свої заходи.  При чому ролік в інтернет викладено прес-службою як раз тієї партії, фракція якої буде завтра дружно голосувати “як треба”:

 

Фото: Олександра Базилева, Валентини Крицак,   Вікторії Візниці, Тетяни Дискаленко та Людмили Ямщикової

Відео: Олександра Базилева, Валентини КрицакТетяни Дискаленко та Людмили Ямщикової

(за цими посиланнями міститься фото і відео набагато більше, ніж потрапляє у публікації)

Наша сторінка у Фейсбуці: Громадська акція на підтримку української мови

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.