“Іван Ремболович” – презентація дослідження Романа Коваля

Прес-реліз № 623

5 вересня 2012 р. о 17.00 у Києві в Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12) відбудеться презентація нового дослідження Романа Коваля. Ведучий – письменник Василь Портяк. Звучатимуть повстанські пісні у виконанні кобзаря Тараса Силенка

Іван Ремболович – отаман півсотні Вільного козацтва на Чернігівщині в 1918 р., начальник зв’язку Дієвої армії УНР, учасник Другого зимового походу Української повстанської армії Юрка Тютюнника в листопаді 1921 р., командир саперного куреня дивізії “Галичина”, учасник підпілля ОУН на Прикарпатті в 1944 – 1949 роках, зокрема на Коломийщині та Гуцульщині.
Арештували Івана Ремболовича 7 листопада 1949 р. в Космачі на Гуцульщині, розстріляли 8 вересня 1950 р. у Станіславові (тепер м. Івано-Франківськ).
60 років рідні та історики не могли ознайомитися з “кримінальною” справою на Івана Семеновича Ремболовича. Тепер вона лягла в основу видання.
Книжка вийшла у світ 4 липня. В ній 464 сторінок, 376 фотографій, більшість з яких публікуються вперше. Палітурка тверда, повноколірна. Книжка з’явилася завдяки фінансовій підтримці Братства вояків 1-ї Української дивізії УНА та Історичного клубу “Холодний Яр”.
Про Івана Ремболовича писали у пресі Володимир Малкош та Олександр Ясенчук, Ольга Страшенко присвятила йому вірш, в Івано-Франківську його іменем названо вулицю, Роман Коваль написав книжку. Інтерес до легендарного українського “Рембо” зростає. Може, докотиться слава і до його рідної Городні на Чернігівщині й земляки гідно вшанують славетного вояка, організатора українського війська.

Вхід на презентацію вільний.

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”
Газета “Незборима нація” в Інтернеті
http://nezboryma-naciya.org.ua/