Міліцію використовують для залякування населення

Письменник і правозахисник Анатолій Ратаєв в ефірі ток-шоу Полтавської ОДТРК «Лтава» «Відверто про…» заявив про використання міліції з невластивою для неї функцією –  для залякування населення Кобеляцького району.

Передача була присвячена ліквідації наслідків стихійного лиха у районах області, тему якої запропонувала Людмила Кучеренко, журналістка, заступник голови Громадської ради при Полтавській ОДА.

Журналістське розслідування, яке вона провела, засвідчило, що кошти обласного резервного фонду надаються різним районам Полтавщини на ліквідацію природного лиха, що сталося в один і той же день – 14 червня ц.р. – не зрозуміло за яким алгоритмом: одній сільраді виділили з обласного резервного фонду майже півмільйона, другій – втричі менше за потребу, а ще іншій взагалі – нуль. Можна лише припускати, що впливає на розмір виділених сум: статус посадовця, який побував на місці лиха (у Кобеляки приїздив губернатор, у Кременчук – гуманітарний віце-губернатор, а у Нові Санжари ніхто з області не приїжджав), ступінь дружних стосунків з обласними чиновниками чи оперативність подання документів?

Оприлюднення цих фактів роздратувало чиновників. І вони не придумали нічого кращого, зауважив Анатолій Ратаєв, як послати міліціонерів по хатах з метою залякування: одним забороняли надалі спілкуватися з пресою й розповідати будь-що, а ромам, які проживають у Кобеляцькому районі, пригрозили підкинути наркоту, якщо «ще базікатимуть»…