Парад вишиванок 2012 (відео)

У той час, коли державні діячі України зображали із себе українців, а їх прихильники відпрацьовували срібняки на Софіївській площі, коли опозиція проводила свою акцію з демонстрації рішучості в боротьбі з першими, в Києві  проходив парад вишиванок.

На цей раз організатори параду запросили представників українських обласних центрів. І кожне місто відмічала  гігантська писанка. До учасників поступово приєдналось багато киян теж у вишиванках.

Парад пройшов від Майдану Незалежності до Співочого поля, де потім відбулись конкурс вишиванок і концерт. Але саме дійство (парад) було достатньо вражаючим та викликало чимале захоплення у публіки на вулицях та в транспорті, що проїжджав..

Парад був непогано організованим. Головне, що не було ніяких партій та політичної агітації. Правда, хлопці та дівчата від Українського дому приготували та вручили киянам креативні плакатики на захист мови, які вони із задоволення пронесли весь маршрут.

Особисто мене вражає  пристрасна любов українців до вишиванок. Незалежно від віку та статі.  Вочевидь, ця любов закладена в нас уже на генетичному рівні. А це означає, що нас, українців, не скорити!

Судіть самі:

Парад вишиванок