Партія регіонів шантажує виборців газом

Днями мешканці райцентру Новоселиця, що на Буковині, у своїй поштових скриньках знайшли листівки з агітацією за кандидата в народні депутати від Партії регіонів по своїму округу, голову правління ПАТ “Чернівцігаз” Геннадія Федоряка. Про це порталу «Чернівці. Коментарі» повідомили у прес-службі ВО “Батьківщина”.

У листівці йдеться про те, що з питань зниження тиску газу потрібно звертатися за певним телефоном, і поруч зі світлиною кандидата зазначалося, що Федоряк “доповідає про взяття під особистий контроль питання тиску газу” в оселях буковинців. При цьому, на листівках відсутні будь-які вихідні дані, відповідальний за випуск, тираж тощо.

“Коли представники Об`єднаної опозиції «ВО Батьківщина» зателефонували за вказаним номером, то з`ясувалося, що це номер приймальні ПАТ «Чернівцігаз», а дзвінки приймає працівниця організації і заносить дані у «спеціальний зошит» – «для миттєвого реагування», – повідомили у прес-службі. – Тобто в робочий час поєднувала роботу на підприємстві з роботою агітатора кандидата в нардепи”.

В опозиції такі приклади вважають прихованою агітацією.

“Чому задля забезпечення належного тиску в газових мережах не наводиться всім відомий екстрений номер 104? Адже він загальновідомий і його безкоштовно можна набирати і з мобільного! Чи його вже скасували з нагоди балотування Федоряка в нардепи?  Крім цього, якщо стається витік газу, а ти не маєш наміру голосувати за кандидата Федоряка – газові служби приїдуть на виклик чи ні?, – йдеться у повідомленні прес-служби. – І нарешті – як пан Федоряк зможе «тримати під особистим контролем питання тиску газу», якщо стане народним депутатом? Адже він змушений буде скласти свої повноваження голови правління ПАТ «Чернівцігаз». Тож, виходить, аби його особистий контроль не втрачався – за нього якраз не треба голосувати. Або якщо голосуєш – то позбавляєш його можливості працювати на газовому поприщі на благо буковинців”.

За інформацією прес-служби, Чернівецьке представництво ГМ “ОПОРА” розцінює ці листівки як агітаційні. Відповідно, це є порушенням Закону України “Про вибори народних депутатів України”. Зокрема, частини 7 статті 69 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, яка визначає, що “Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Як повідомляли «Чернівці. Коментарі», Голова Чернівецької Михайло Папієв використав свою робочу поїздку у районидля агітації за кандидатів від Партії регіонів, серед яких був і Геннадій Федоряк.

Після цього Папієв виступив зі Зверненням, у якому зазначив, що “вести в області нечесну передвиборчу кампанію – не до лиця політичним партіям і претендентам на високий статус народного обранця”.

Фото з сайту ОДА та газети Час

«Чернівці. Коментарі»

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair