Подальші дії кампанії «Помста за розкол країни»: Литвин, Янукович, Партія регіонів

У вівторок, 14 серпня, об 11.00 на Майдані Незалежності (з боку монументу Незалежності) громадянські активісти кампанії «Помста за розкол країни» проведуть прес-конференцію, на якій висвітлять своє бачення подальших дій українського громадянського суспільства після підписання Віктором Януковичем закону «Про засади державної мовної політики», а також розкажуть про перебіг кампанії за останні два тижні – затримання активістів, суди, поширення фальшивих листівок від імені кампанії, подальші найближчі плани.

Учасники прес-конференції:

Артур Перевєрзєв – волонтер кампанії з м. Київ

Тетяна Магдич – волонтер кампанії з м. Київ

Юрій Шивала – волонтер кампанії з м. Львів

Також на прес-конференції її учасники розкажуть про початок організації системної роботи в окрузі № 65, де кандидатом у народні депутати висувається Голова Верховної Ради Володимир Литвин, якого активісти мають намір не допустити до парламенту наступного скликання та подальші плани щодо зниження рейтингу вже не лише Партії регіонів, а і її Почесного голови – Президента України Віктора Януковича.

«Помста за розкол країни» — всеукраїнська громадянська кампанія, спрямована на недопущення до влади та/або відсторонення від неї тих політичних сил і політиків, які в будь-який спосіб сприяли прийняттю закону «Про засади державної мовної політики» №9073.

З 31 травня 2012 р. відбуваються поїздки по мажоритарних округах депутатів, де розклеюють та роздають листівки з поясненням, чому не можна голосувати за того чи іншого кандидата. Також в містах та селах України розповсюджують листівки «Чому не можна голосувати за Партію регіонів» українською та російською мовами.

За три місяці активісти розповсюдили інформацію про таких депутатів: О. Єфремов, В. Литвин, А. Мартинюк, С. Ківалов, В. Колесніченко, С. Клюєв, М. Луцький, О. Черпіцький, О. Супруненко, Д. Омельянович, І. Лисов, В. Ландик, В. Зубанов, Ю. Звягільський, С. Гриневецький, В. Борт, В. Борисов, Т. Бахтєєва та інші в Київській, Волинській, Житомирській, Одеській, Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській областях, а також у Києві, Криму та Севастополі.

Усі учасники кампанії працюють виключно на волонтерських засадах. Друк листівок та транспортні витрати покриваються з власних коштів активістів та з пожертв, зібраних в соціальних мережах.