Розкрито таємницю верховнорадянських годинничків

У засобах масової інформації з посиланням на “Вісник державних закупівель” було вміщено інформацію про те, що “Управління справами Верховної Ради України 6 серпня в ході закупівлі в одного учасника підписало договір з ТОВ «Київський годинниковий завод» на поставку 866 одиниць наручних годинників <…> будуть придбані: годинники наручні кварцові жіночі «ПОЛІТ» – 405 штук та годинники механічні чоловічі «ПОЛІТ» – 461 штук на загальну суму 399 тис. 639 грн”.

 Перетравивши цю новину, ми спитали в Апарату ВРУ:

 а) Чи відповідає дійсности наведена вище інформація?

 б) Якщо так, то якою є мета цієї закупівлі, для кого призначаються ті годинники?

 в) Ким приймалося рішення про цю закупівлю?

 Відповідь керівника Апарату ВРУ – до вашої уваги:

 ***************************************

№ 15/60-78

14.08.2012

 О. СЕВЕРИНУ                                                                         

Ваш інформаційний запит № 7/12-102 від 09.08.2012 (реєстраційний №151518) щодо закупівлі наручних годинників «ПОЛЕТ» розглянуто.

Повідомляємо, що закупівля годинників здійснювалася на підставі розпорядження Керівника Апарату Верховної Ради України № 3193 від 12.07.2012 з метою забезпечення проведення протокольних заходів під час прийомів делегацій, які прибувають до України на запрошення Верховної Ради України, офіційних візитів за кордон на чолі з Головою Верховної Ради України, візитів народних депутатів України та відзначення з нагоди ювілейних і визначних дат.

Процедуру закупівлі проведено відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель».

 В.ЗАЙЧУК

*****************************************

Бажаючим знайти в Законі України “Про статус народного депутата України” щось про подарункові чи то пак протокольні годинники – Бог у поміч: може знайдете, хто зна.

Олександр Северин