За скаргою на нашій виборчій карті в Ярмолинцях громадяни написали в прокуратуру

Йдеться про цей випадок В Ярмолинцях за допомоги адмінресурсу глушили зустріч О.Кужель з виборцями  (дивіться цікаве фото і відео за лінком).

Ось текст:

Прокурору Ярмолинецього району
Р. Олійнику
Копії: Прокурору Хмельницької області
Ю. Голубу.
Генеральному Прокурору України
В. Пшонці
Президенту України
В. Януковичу

СКАРГА

Шановний Романе Володимировичу!

Відповідно до Закону України „Про прокуратуру” ст. 1., прокуратура здійснює прокурорський нагляд за додержанням законів України та відповідно до ст. 7 закону прокурори всіх рівнів гарантовані в незалежній діяльності у здійсненні повноважень, тому на основі цього, Звертаємось до Вас із скаргою.

28.10.2012 року відбудуться вибори до Верховної Ради України. Відповідно до Закону України „Про вибори народних депутатів України”, та відповідно до ст. 5 вказаного закону вибори повинні бути рівними для усіх громадян і ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у виборах, а згідно п.2 статті 6 застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному волевиявленню виборця заборонені. Це положення гарантується ст. 71 Конституції України та Президентом України, як гарантом Конституції.

Однак всі ці положення грубо попираються заступником голови Ярмолинецької районної ради Чмуневич М.Т., яка із усних повідомлень працівників держустанов та сільських громад, використовує насильницькі методи агітації за Партію Регіонів, проводить зустрічі з представниками державних установ, головами сільських рад та шляхом погроз про звільнення їх з роботи змушує складати списки виборців із відповідними підписами про зобов’язання голосувати за Партію Регіонів. Що є грубим порушенням законів України. Так 9 серпня 2012 року проводились збори із завідуючими відділень Ярмолинецької ЦРЛ та її керівництвом. При цьому кожному було винесено попередження  про відповідальність та втрату робочого місця в разі якщо вини не будуть голосувати за Партію Регіонів.

17 серпня 2012 року в смт. Ярмолинці приїхала кандидат в народні депутати Кужель О.В. Замість того, щоб вислухати її виступ та навести свої аргументи позитивних моментів роботи діючої влади, Чмуневич М.Т. вивела на площу людей, надала їм мегафони і сирени, таким чином перешкоджаючи виступу кандидата до ВРУ Кужель О.

Ознаками того, що „простою” мовою зветься „адмінресурсом” – порушення заборони на втручання органів державної влади, місцевого самоврядування, посадових осіб у виборчий процес, порушення принципу рівного та неупередженого ставлення вказаних органів та осіб до всіх кандидатів та партій-суб’єктів виборчого процесу (пп. 2,3 п. 5 ст. 3, пп. 6 п.2 ст.11 Закону України „Про вибори народних депутатів”). Дії чиновника місцевої ради наводить на думку про ознаки порушення пп.3 п.1 ст. 74 Закону щодо заборони участи у передвиборчій агітації посадовими і службовими особами органів влади та місцевого самоврядування (у період виборчого процесу те, що ми бачимо на фото та відео в Інтернеті    , безумовно слід кваліфікувати як агітацію  – „”спонукання голосувати „проти”). У підсумку  – ознаки адміністративного правопорушення, відповідальність за таке передбачено ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На основі вище викладеного просимо перевірити законність дій заступника голови Ярмолинецької районної ради та винести відповідне рішення згідно чинного законодавства України.

Про прийняте рішення просимо повідомити штаб Об’єднаної опозиції за адресою: 32100 смт. Ярмолинці, площа 600 річчя Ярмолинець буд.3.

Підписи: