Анонс прес-конференції. Сьогодні. УНІАН. 15.30: “Беркут” допомагає фальсифікувати жеребкування на користь регіонала Петра Мельника

Громадський рух “ЧЕСНО” оприлюднить інформацію про зловживання, завдяки яким один з провладних кандидатів у народні депутати за виборчим округом №95 (Київська область) фактично монополізував склад дільничих виборчих комісій. Напередодні було проведено закрите засідання окружної виборчої комісії щодо відбору кандидатів на посади членів дільничих комісій, про яке не було попереджено жодного опозиційного кандидата. Учасники прес-конференції нададуть детальну інформацію про ситуацію, а також оголосять прізвище кандидата у депутати, чиї люди зайняли усі ключові посади в ДВК .

Учасники: співкоординатор громадського руху “Чесно” по Києву та Київській області Володимир Лесик та кандидати у народні депутати України по виборчому округу № 95 – Євген Жовтяк, В’ячеслав Кутовий, Дмитро Войцех (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: 098 190 05 72. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Ось що повідомила нам представник місцевої громадської організації “За чесну владу” Мирослава Свистович (067-501-61-73):

20 вересня більшістю Окружної виборчої комісії № 95, яка складається переважно з працівників і родичів керованого Петром Мельником Національного університету державної податкової служби України та його дочірніх структур, вчинено ряд антизаконних дій, які призвели до несправедливого розподілу посад членів дільничних виборчих комісій між суб’єктами виборчого процесу. В результаті так званого жеребкування до складу дільничних виборчих комісій увійшли виключно люди від Петра Мельника і його технічних кандидатів.

З метою фальсифікації жеребкування головою Окружної виборчої комісії представником Партії регіонів Новошицьким Андрієм Вікторовичем (колишнім студентом, а зараз працівником П. Мельника) було введено в оману членів цієї комісії від опозиційних сил та суперників П. Мельника щодо часу проведення засідання, аби вони не були там присутні. Їх було повідомлено, що засідання відбудеться о 19.00 годині, а після того, як до них дійшла інформація про призначення засідання на 14.00, голова комісії особисто запевняв членів Окружної виборчої комісії, довірених осіб і кандидатів, які дзвонили до ОВК, що ніякого засідання, тим більше жеребкування, яке попередньо було призначене на наступний день, відбуватися не буде.

 Коли дезорієнтовані та обмануті кандидати і представники опозиційних партій все ж таки прибули до приміщення ОВК, вхід до зали, де проводилося засідання, був заблокований невідомими особами специфічної зовнішності, які не пускали нікого в приміщення, де відбувалося жеребкування, під тим, приводом, що останні нібито запізнилися на засідання, а тому, згідно прийнятого напередодні рішення ОВК (законність якого стоїть під питанням), не мають права туди заходити.

Замість міліції, яка має чергувати в приміщенні ОВК, як того вимагає Закон, там знаходилися бійці спецпідрозділу “Беркут”, як виконували вказівки невідомої особи, що одночасно надавала накази й невідомиим молодикам у цивільному. Вони повністю підпорядковувались голові й секретарю комісії, робили коридор для їхнього пересування, натомість відмовлялися впускати до приміщення комісії тих осіб, які, згідно Закону, мають право бути присутніми на її засіданні.

В результаті сутички деяким журналістам і представникам опозиції та опонентів П. Мельника вдалося прорватися до зали, де проводилося жеребкування. Проте всі місця, з яких можна було контролювати процес жеребкування, були також зайняті тими ж самими молодиками специфічної зовнішності, які невідмо на яких підставах перебували на засіданні ОВК. Саме жеребкування було проведено таким чином, що навіть ті з представників опозиційних сил, опонентів П. Мельника і журналістів, хто опинився в залі засідання, не могли контролювати процес жеребкування, оскільки знаходилися на відстані, з якої неможливо було побачити номери жетонів, які виймалися. Натомість на відео було зафіксовано, що до тих жетонів, які виймалися, були прикріплені металеві кружальця.