Іменем України суд ухвалив… Українська мова – таки «отрижка»?

12 вересня у легендарному Печерському суді відбулося друге засідання за позовом тернополянки Галини Пантюхіної проти нардепа Колєснічєнка щодо захисту її (а також, фактично, усіх, хто спілкується українською мовою) честі та гідності у зв’язку з тим, що зазначений нардеп під час телеефіру образливо висловлювався про українську мову, дозволивши собі вислів: «Я против львовско-галицких диалектов, засоривших сегодня средства массовой информации. Я не считаю, то, что нам предлагают, украинским языком. Это отрыжка той части Украины, которая когда-то была постоянно под чьим-то гнетом».

Нардеп Колєснічєнко до суду знову не з’явився і представника свого знову не надіслав.
Вислухавши аргументи позивача та його представників, суддя Козлов ухвалив вимоги Галини Пантюхіної залишити без задоволення. Виголосивши ухвалу без мотивувальної частини, суддя підхопився і швидким кроком вийшов з приміщення. На написання мотиваційної частини відведено 5 днів. Тому мотивація відмови наразі не відома.




Звичайною мовою це означає, що за образу гідності всіх українців і взагалі всіх, хто любить українську мову, депутат-провокатор Колєснічєнко відповідальності не понесе, вибачатися не буде.

Таке рішенні Печерського суду позивача не здивувало. За її словами, лише маленька іскорка надії на протилежне рішення десь теплилася. Тепер Галина Пантюхіна та її друзі з кількох ГО готують апеляцію.
На фото: Захисники української мови викладають свої аргументи. Суддя Козлов уважно слухав.

Прикметно, що в той самий час, у тому ж Печерському суді, відбувалося засідання за позовом того ж таки Колєснічєнка до депутата Кендзьора. Також про відновлення честі та гідності. У зв’язку з тим, що Ярослав Кендзьор назвав Колєсніченка агентом Кремля. На це засідання Колєснічєнко надіслав представника. У справі Колєснічєнка проти Кендзьора остаточної ухвали покищо немає. Представник позивача подала клопотання про заборону присутньому кореспондентові газети «Україна молода» здійснювати аудіозапис. Суд відхилив це клопотання.
Наступне засідання Колєснічєнка проти Кендзьора призначено на 28 вересня.

2 Comments

  1. В політичних сил,що пропагують Євро-Азійський простір,в політичному багажі нема нічого,крім гречаних круп.Вони є політичними банкротами,бо любителів взяти рабську подачку все менше.
    Наш вибір-ЄВРОПА.
    На цьому шляху ми повинні денонсувати злочинні московську газову угоду і харківську війському угоду для виводу останнього іноземного легіонера.
    На цьому шляху ми маєм очистити національний інформаційний простір від надмірної присутності Кремляді,що проштовхує під благовидною машкарою “руского міра” свій
    егоїстичний і зажерливий “кацапскій мір”.
    Україна буде великою європейською державою з високим рівнем життя та набагато вищим рівнем соціального захисту.
    УКРАЇНА-ТИМ,ХТО ЗА ДУХОМ Є УКРАЇНЦЯМИ !

  2. Не знаю, що благовидного у тій машкарі “русского міра”… Відвертий неоімперіалізм. Прикметно, що коли хтось каже: “український світ” або, припустимо, “вірменський світ”, то думки про експансію до голови не приходять. Скоріше це – “українці у світі”, а не “світ належить Україні”. А у випадку з “русскім міром” – приходять. Очевидно, репутація впливає, історія…

Comments are closed.