Масові порушення в ОВК на Тернопільщині

«Вчора у 23-й годині з районних адміністрацій принесли в всі ОВК папки з кандидатами в ДВК від 42 партій. Деякі папки були порожніми, в деяких були лище по кілька заяв. ОВК приймали документи до другої години ночі і пізніше, а в журналі реєстрації ставили 23.10 год, 2312 год, 23.20 год…Такі дії ми розцінюємо, як сплановану фальсифікацію організовану чинною владо. Коли наші представники прибули в ОВК і намагалися перешкодити порушенням закону на їх зауваження не реагували. До прикладу в Зборові міліція їхала на виклик 40 хвилин, хоча до райвідділу п’ять хвилин ходьби пішки. У Чорткові член ОВК взагалі порвала журнал реєстрації. У Збаражі вночі відбулася потасовка. Зараз там міліція проводить слідчі дії. Тобто відбулися масові сплановані порушення закону», – заявив Василь Деревляний сьогодні під час брифінгу

Він також розповів, що у Чорткові один із членів ДВК порвав журнал реєстрації – документ суворої звітності – а за це «світить» кримінальна відповідальність.

Василь Деревляний підготував відповідні звернення в правоохоронні органи. «Зараз ми збираємо протоколи про порушення. Ми вимагаємо щоб відкрили всі папки і перевірили списки кандидатів в ТВК. Ми підозрюєм, що там є двійники, трійники… Влада записувала туди кого попало, а після жеребкування будуть заяви будуть переписуватися. Цікаво, що разом з списками принесеними з районних державних адміністрацій документи опівночі привезли ті ж самі представники псевдопопозиційних сил. У Зборові – «Наша Україна», УНП, мажоритрник від «УДАРу» Володимир Петровський», – додав Василь Деревляний.

Знаковим є те, що представники “опозиційних сил” принесли свої подання в ОВК в час відведений для “сателітів” Партії регіонів.

Він сподівається, що винні у порушенні закону будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. В Збаражі накази міліції віддавав скандальновідомий заступник голови ОВК – Іван Чорнозуб, якого сподівається Деревляний скоро за такі от порушення посадять. Він навіть пригрозив міліціянтам, аби ті нічого не фіксували, кажучи: «я можу розбудити вашого генерала, тому робіть що кажу». То хто Закон в Україні, заступник голови ОВК чи міліція? На даний час всі докази зібрані і юристи працюють над правовими наслідками.