Народ и партия единьі. Бюджет, что придумала партія,– “народньій бюджет”!

Вся Одеська область давно рясно утикана рекламою “Народного бюджета”, під яким рекламується як сама Партія регіонів, так і окремі кандидати мажоритарники. В нас на карті зібрано багато таких випадків, ось найсвіжиший Самовисуванець Жванія звітує за “народний бюджет” регіоналів – дивіться фото. А тут – детальний опис як це працює На Одещині теж багато реклами Партії Регіонів

Я вже писала про системні порушення на Одещині в блозі на Голосі Америки Про незбагненну любов одеської влади до партійного прапора:

“Численна реклама кандидатів від влади супроводжується згадками про те, як вони сприяли ремонтам, новим будівництвам і всьому хорошому, що і так робиться по плану з бюджету.  Особливу увагу одеситів викликали біл-борди, де повідомлялося, що в області побудовано 16 стадіонів і 8 шкіл.” 

3 вересня я послала в Одеську ОДА такий запит


Шановні пані та панове,

 Прошу надати мені копію рішення про ухвалення обласної програми «Народний бюджет», про яку так багато повідомляють ЗМІ та сайт ОДА. На жаль, знайти таке рішення на сайті ОДА мені не вдалося.

Прошу надати мені також письмову інформацію про:

  1. Адреси всіх шкіл, побудованих в рамках цієї програми в Одеській області.
  2. Адреси всіх стадіонів, побудованих в рамках цієї програми в Одеській області.

Заздалегідь вдячна за увагу до цього запита та відповідь, яку буде широко оприлюднено.


12 вересня 2012 року прийшла така відповідь

А тепер цитата з нашого першого моніторингового звіту, який ми представимо в УНІАН 18 вересня.

“В Одеській, Харківській, Дніпропетровській областях масово, а в решті – інколи, рекламою кандидатів від Партії регіонів і самої партії слугують знаки, дошки, плакати і навіть білборди про проведення комунальних робіт. Прізвище кандидата чи назву партії однозначно пов’язують (різними формулюваннями) з фактом проведення ремонтів та реконструкцій, які насправді проводяться за рахунок державного або місцевого бюджету, тобто за гроші всіх платників податків, а не окремої партії чи кандидата….

Така реклама на комунальних об’єктах, яка за суттю є введенням виборця в оману, маніпуляцією, перешкоджанням вільному формуванню вибору, неможлива без застосування адмінресурсу.”

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Твари , народный бюджет)) Нехватки в бюджете пенсионного фонда покрыли рекетом предпринимателей , хоть есть закон Украины , запрещающий это делать. Даже судьи признают что это рекет. Хотя, кто у нас президент ? )))

Comments are closed.