Ще одна фальшива “Помста за розкол країни”. Цього разу в Луцьку.

В Луцьку з’явилися листівки, на яких стоять логотип Громадянського руху “Відсіч” і телефони з листівок, які поширює кампанія “Помста за розкол країни”. Ці листівки закликають не голосувати за кандидата в народні депутати України від Європейської партії в окрузі № 22 Олену Голєву.

Активістка Громадянського руху “Відсіч” Катерина Чепура, чий телефон (0661365984) стоїть на листівці, повідомила, що “Відсіч” не випускала такої листівки і навіть ніколи не чула про такого кандидата як Олена Голєва, а також пояснила, що кампанія “Помста за розкол країни” ведеться проти тих політичних сил, їх кандидатів та окремих осіб, які в той чи інший спосіб посприяли прийняттю закону Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики”. Оскільки ні Олена Голєва, ні Європейська партія цього не робили, то, відповідно, “Відсіч” й “Помста за розкол країни” не можуть закликати не голосувати за О. Голєву.

Також К. Чепура повідомила, що всі листівки кампанії можна побачити на її офіційному сайті “Вставай і дій”, і кожен може пересвідчитись, що листівки проти О. Голєвої там немає. Також кожен може пересвідчитись, що дизайн фальшивки суттєво відрізняється від дизайну листівкок кампанії. Натомість цей дизайн один в один співпадає з дизайном інших листівок, які вже поширювались в різних областях України, наприклад, в окрузі № 84 (Івано-Франківська область) проти Миколи Круця і Володимира Купчака, в окрузі № 158 (Сумська область) проти Володимира Токаря і в окрузі № 41 (Донецька область) проти Володимира Деркача. Це говорить про те, що всі фальшивки виготовляються в одному центрі.

“Якщо врахувати, що всі кандидати, проти яких були випущені листівки, не належать до провладних сил, не важко здогадатись, хто є справжнім автором і замовником цих фальшивок. З іншого боку, спроби зниити рейтинг кандидатів, які не належать до Партії регіонів та її сателітів, є своєрідним визнанням ефективності кампанії “Помста за розкол країни”, і надає нам наснаги продовжувати її далі”, – сказала Катерина Чепура.

Громадянський рух “Відсіч” також надав нам фото різних фальшивок, які з’являлися нібито від імені Громадянського руху “Відсіч”, який провадить кампанію “Помста за розкол країни”: