Адмінресурс з контролем практикується у 97 окрузі

В окрузі №97, що під Києвом, спостерігається голосування за Партію регіонів та її мажоритарника за допомогою кодових позначок у бюлетенях. Позначки ці, очевидно, мають дати інформацію про те наскільки ефективно спрацював адмінресурс по тій чи іншій установі.

Питання: Чи нормальною є  така ось відмітка в бюлетені для голосування?:

А що тут ненормального? – спитаєте.

Ну відсвяткувала людина “празднік дємократіі” ще до,  а не після походу на дільницю. Ну не втрапила трошки в центр квадратика. Ну і що? Нормальна відмітка. Волевиявлення ж очевидне. Покласти бюлетеня у стопочку з написом “Партія регіонів” і припинити всякі дурні розмови.

Але незабаром з’являється ще один такий “спосіб волевиявлення”:

А потім – ще. І ще. І ще. У підсумку, на дільниці серед 1116 проголосованих бюлетенів знаходиться 21 бюлетень з галочкою у верхньому лівому куточку квадратика. І що характерно: всі вони – за Партію регіонів. Як один. Виборці всіх інших партій зуміли непогано поцілити своїми відмітками в центри відповідних квадратиків.

Потім починається підрахунок голосів за мажоритарників. І тут знов:

І знов:

Аналогічно партійним спискам у випадку мажоритарників голоси, віддані шляхом малювання галочки у верхньому лівому куточку квадратика, підтримали тільки одного кандидата – висуванця партії регіонів Сергія Федоренка. Голосів таких знайшлося 20 штук.

Чому не 21? – спитаєте. Хто знає. Може помилка закралась при підрахунку (все ж таки підрахунок таких своєрідних позначок був не єдиною задачею спостерігачів). А може хтось послухався начальства тільки наполовину.

Спостерігавсь такий своєрідний спосіб волевиявлення на дільниці №320263 округу №97. Дільниця знаходиться у селі Погреби Броварського району. У селі є чотири основні установи (бюджетні): школа, дитячий садок, медамбулаторія і сільська рада. Цікаво, працівники якої мали голосувати в такий спосіб, і скільки вони мали дати голосів по плану? Чи отримає керівник цієї установи премію, чи отримає по шиї?

А були ж іще на цій дільниці і позначки у правому верхньому куточку квадратика… Виключно за партію регіонів, очевидно. Хоча таких було істотно менше. Цікаво чиї вони?

До речі, хто хоче на власні очі побачити такі бюлетені, може прийти у середу 31 жовтня до Броварської ОВК, коли там має відбуватись перерахунок голосів по цій дільниці.