Голова ЦВК: вибори проходять у штатному режимі

Голова ЦВК Володимир Шаповал заявляє, що перші години голосування проходять у штатному режимі.

На прес-конференції в неділю він підкреслив, що на даний момент позаштатних ситуацій немає, передає ЛігаБізнесІнформ.

На переконання Шаповала, в цілому організація виборів буде оцінена як належна, “а може навіть і краще”.

“Незважаючи на те, що я заявив про штатність голосування, при таких масштабах не могло бути проблем. Іноді це трагедії. У нас є інформація – 115 округ, Львівська область – помер чоловік 1941 року народження. Там немає ніякої насильницької смерті. Діагноз встановили оперативно – тромб. Я не пам’ятаю виборів, на яких би подібних подій не було. Але на цьому не можна спекулювати”, – сказав Шаповал.

Він також повідомив, що в 55 округах члени комісій неправильно використовували штамп “вибув”, і підкреслив, що це сталося не тільки у відношенні ВО “Свобода”.

“Це не тільки ВО “Свобода”, це і мажоритарні кандидати. Мені було шкода сьогодні читати інформації “Свободи”, в яких вони говорять про якісь фальсифікації проти цієї політичної сили”, – сказав Шаповал.

За його словами, ЦВК зробила все можливе, щоб зняти всі проблемні питання. “Вчора з 22.00 до 23.00 у відповідні 55 округів виїхали автомобілі з додатковими тиражем бюлетенів. Вчора ці бюлетені були додруковані і вночі доставлені на дільниці. Очевидно, виникли труднощі в тому, що їх потрібно було прийняти, перерахувати. Ніякого злого наміру в цьому не було”, – сказав він.

Шаповал також вважає, що явка виборців на виборах до Верховної Ради буде досить високою. У той же час, результатів явки виборців у ЦВК поки немає.

УП