Кандидатам в депутати наплювати на Карпати

Екологи звернулись до 134 кандидатів у депутати від округів Карпатського регіону з проханням повідомити чи готові вони підтримати місцеве населення у боротьбі проти будівництва малих гідроелектростанцій у Карпатах. На звернення знайшли за необхідне відповісти лише 3 кандидати.

На початку вересня 2012 року, екологічні організації звернулись до кандидатів у депутати від гірських округів з пропозицією оприлюднити своє ставлення до проблеми будівництва малих гідроелектростанцій на річках Карпатського регіону. http://pryroda.in.ua/miniges/hochesh-buty-deputatom-rozkazhy-scho-dumayesh-pro-mali-hes/ Звернення оприлюднене на веб-сайті громадської кампанії проти малих ГЕС у Карпатах та надіслано більшості кандидатів поштою, а тим кандидатам які спілкуються з виборцями за допомогою інтернету – електронною поштою або через соціальні мережі. Звернення від екологів отримали 134 кандидати у народні депутати в 12 округах (5 – Закарпаття, 4 – Івано-Франківська, 2 – Львівська, 1 – Чернівецька).

– Пасивність кандидатів у депутати в такій гучній екологічній темі говорить сама за себе. Кандидати в народні депутати не знають, що на листи треба відповідати, ігнорують реальні проблеми виборців. – Коментує ситуацію активіст ДОП «Зелене Майбутнє» Петро Тєстов. – Загалом відповіді надійшли від всього трьох кандидатів: Богдана Романовського (округ 89), Павла Чучки (округ 68) та Михайла Андрусяка (округ 89). Хоча дуже приємно, що всі вони не тільки висловили підтримку громадській кампанії проти малих ГЕС, але й займались цією проблемою раніше, ще до виборів.

– Більшість жителів гірських сіл виступають проти будівництва ГЕС. Всі села Івано-Франківщини (села Красник, Довгополе, Бистрець, Шибене і Зелене), де проводились громадські слухання з цього питання, проголосували одноголосно проти ГЕС. – Розказує заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – На нашу думку, всі кандидати повинні визначитись із своїм ставленням до цієї проблеми, а виборці повинні врахувати цей момент при голосуванні у жовтні.

Контакти:

Василюк Олексій

097 1000 473

Петро Тєстов

095 2 55 33 22