КВУ: хроніка перших порушень на Миколаївщині

№1 – 10.00
1.  Невчасне відкриття
Виборчі дільниці в 129 окрузі не повністю забезпечені бюлетенями для голосування.
Як виявилося, необхідні бюлетені тільки вчора ввечері були відправлені з ЦВК в Миколаїв і сьогодні вранці голови дільничних комісій отримували їх в окружкомі.
– Глави дільничних комісій обурені тим, що для того, щоб “ввести ці бюлетені в дії, поставити на них необхідні реквізити, печатки”, їм необхідно буде закрити ділянку, що неприпустимо. Про це на ранковому засіданні ОВК говорив представник 480893 ділянки.
***
ВО 129 Не всі ДВК почали роботу вчасно.
Так, на 480877 дільниці в Національному університеті ім. В.О.Сухомлинського в Миколаєві дільниця відкрилась о 8:10 год, на що звернув увагу офіційний спостерігач від КВУ.
Відповідно до ч.1 ст.85 Закону про вибори дільниці починають роботу о 8:00.
Про дане порушення був складений відповідний акт.

***
На 480386 дільниці в Кривому Озері дільниця не відкрилась о 8:00 год, у зв’язку з тим, що напередодні проти ВО”Свобода” було проставлено штамп “Вибув” у зв’язку з тим, що ОВК округу №132 не надала голові ДВК Постанову ЦВК. Про дану ситуацію було повідомлено ще 27.10.2012р. Але бюлетені надійшли лише о8:10 на ОВК. До 8:20 вони були передані членам ДВК .
Відповідно до ч.1 ст.85 Закону про вибори дільниці починають роботу о 8:00.
Про дане порушення був складений відповідний акт.

2. Неналежне оформлення ДВК
Не всі дільниці мають інформаційні плакати, які роз’яснюють процедуру голосування, це зафікчував спостерігач Комітету виборців України на 480916 дільниці (2й поверх ЗОШ 32) о 9 годині.
Так, відповідно до ч.7 ст.83 Закону про вибори у приміщенні для голосування або перед ним повинні бути інформаційні плакати, що роз’яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення законодавства про вибори депутатів.
Офіційний спостерігач від Комітету виборців України зробив зауваження голові дільничної комісії з цього приводу, після чого порушення було усунено
***
ВО 129. Під час проведення процедури огляду та пломбування виборчих скриньок на 480914 дільниці, голова виборчої комісії одразу ж опломбував усі скриньки, порушивши ч.4 ст.84 Закону про вибори. Згідно з Законом, необхідно проводити огляд і пломбування кожної виборчої скриньки окремо, інакше це заважатиме якісному огляду спостерігачів. Про дане порушення був складений відповідний акт.

3. Проблеми с бюлетенями
ВО 132 Четвер і п’ятницю окружна комісія видавала бюлетені на всі виборчі дільниці. В цей час стало відомо, що Українська платформа “Собор” вибула з перегонів. Тому ОВК видала на всі дільниці штамп “Вибув”
***
У Кривоозерському районі проштампували напроти іншої партії, «Свобода» біля 1000 бюлетенів.
В суботу цілий день чекають бюлетені тому засідання не проводилося
***
«130 на одній з ДВК члени комісії пропечатали” вібув “навпроти” Свободи “замість” Собору “.
***
До ОВК округу №132 надійшли додатково бюлетені, які були недовидані напередодні на кілька дільниць. Наприклад в Костянтиніввській виправній колонії недовидано 20 бюлетенів, ще на деякі дільниці по кілька. Тому викликали до ОВК членів ДВК з цих дільниць і суботнє засідання продовжується.

***
Не всі виборчі дільниці отримали необхідну кількість бюлетенів, про що стало відомо спостерігачу Комітету виборців України в Окружкомі 129-го одномандатного виборчого округу.
Виявилось, що було надрукована меньша, ніж потрібна, кількість бюлетенів і лише вчора ввечері з Києва їх надіслали. Голови виборчих комісій отримували додаткові бюлетені в ОВК з 7:20 до 7:50. На думку Комітету виборців це може суттєво порушити роботу виборчих дільниць, адже для того щоб “ввести в дію” та проставити печаті на нових бюллетнях, необхідно буде перервати роботу виборчої дільниці.

4. Підкуп виборців

***

480639 (130) автошкола, вестибюль

Горького, 22, м. Снигурівка, Снигурівський р-н, Миколаївська обл., 57300

на дільницю було привезенолітніх людей, які мали голосувати на дому.

5. Агітація

На ДВК № 480750 кіоск обклєєний агітматеріалами партії «Удар»

6. Недопуск спостерігачів

ОВК 129 зплутала назви КВУ та її клона, та відмовили офіційним спостерігачам від КВУ, зареєструвавших підставних.

Тільки після втручання КВУ їхні спостерігачі були допущені.

7. Проблеми зі списками виборців

Члени ДВК 480750 127 округу не роз”ясняють права виборців, які не знайшли себе у списках.

Відсутні відповідні роз”яснювальні матеріали на ДВК.

Виборців просто відправляють додому.

http://obzor.mk.ua/nikolaevskie-novosti/3977-vnimanie-komitet-izbirateley-ukrainy-rasskazal-o-pervyh-narusheniyah-v-nikolaevskoy-oblasti.html