На Київщині навмисно зупинено роботу ОВК

У виборчому окрузі № 95 (м. Ірпінь, Київської області) навмисно зупинено роботу окружної виборчої комісії для того, аби сфальсифікувати вибори.

Про це заявив кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» по цьому округу В’ячеслав Кутовий.

«Зараз в Ірпені максимально зупинено роботу ОВК. Голова комісії Андрій Новошицький з самого ранку оголосив перерву до обіду. Мовляв, втомилися члени ОВК і їм треба відпочити. Міжнародним спостерігачам заявив теж саме. Але вже за сорок хвилин після того, як всі розійшлись, терміново продовжив засідання без члена комісії від нашої політсили Михайла Лєзніка», – зазначив В. Кутовий.

За словами опозиціонера, він попередив голову ОВК, що скаржитиметься до суду, якщо  робота окружкому розпочнеться без представника комісії від «Батьківщини».

«Після цього в ОВК таки дочекалися його приїзду. Зараз окружком продовжує приймати протоколи від дільничних виборчих комісій. Але проблема в тому, що за годину приймають протоколи з однієї, максимум – з двох дільниць. А ще залишилось  вісімдесят. Боюсь, що члени ОВК фізично можуть не витримати», – наголосив В. Кутовий.

Опозиціонер впевнений, що такі дії з боку голови ОВК, свідчать про намір сфальсифікувати волевиявлення громадян на цьому окрузі.

«Максимально затягують час саме для того, щоб переробити протоколи з дільниць і не допустити «Батьківщину» до перемоги. Оскільки ми провели паралельний підрахунок голосів і за нашими даними, після опрацювання 95% протоколів з ДВК результат кандидата від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» на 3-4 тисяч перевищує показник суперників Юракова (кандидат від партії УДАР) і на 5-6 тисяч голосів – Петра Мельника (народний депутат від Партії регіонів)», – додав В. Кутовий.

Попри всі перешкоди, які чинить влада, кандидат від Об’єднаної опозиції В’ячеслав Кутовий перемагає у провладного кандидата Петра Мельника.

Після опрацювання ЦВК 6,74% протоколів, Кутовий впевнено лідирує. У нього  – 22,81% голосів. На другому місці – кандидат від «УДАРу» Олександр Юраков з 20,48% голосів. Регіонал Петро Мельник, який раніше на сайті ЦВК був першим, зараз на третьому місці з 19,02% голосів.