На Луганщині відкрили першу кримінальну справу за підкуп виборців

Прокуратурою Стаханова (Луганська область) порушено кримінальну справу стосовно безробітної жительки міста за здійснення підкупу виборців. Про це повідомили в прокуратурі області.

Справу порушено 11 жовтня по ч.1 ст. 157 КПК.

“Діючи в інтересах кандидатів у народні депутати Сергія Шахова (позапартійний, висуванець по одномандатному виборчому округу №107) і члена його команди Юрія Фурмана (самовисуванець по одномандатному виборчому округу №106), вона здійснювала підкуп виборців”, – наголошується в повідомленні.

В даний час проводяться слідчі дії з метою з’ясування всіх обставин скоєного злочину.

Як відомо, луганська міліція розшукує кандидата в депутати за мажоритарним округом №107 Сергія Шахова за підозрою у скоєнні хуліганства.

З початку виборчої кампанії, яка стартувала в Україні 30 липня, Міністерством внутрішніх справ зареєстровано 220 повідомлень про порушення, порушено 12 кримінальних справ: по 3 – згідно із статтями про хуліганство та крадіжки, по одному – за зловживання службовим становищем та розкраданням документів, за фактом шахрайства, пошкодження майна, погрози або насильства щодо державного чи громадського діяча, і за фактом замаху на вбивство.

В даний час за кримінальними справами проводиться досудове слідство.

Нагадаємо, у вересні Київський адміністративний апеляційний суд вперше з початку виборчої кампанії визнав дії кандидата в депутати Ігоря Баленка, який роздавав пенсіонерам 7-відсоткові дисконтні картки, підкупом виборців.

За даними Комітету виборців України, кандидати в депутати перейшли від непрямого (подарунки та послуги) до прямого підкупу виборців. За голос на виборах пропонують від 50 до 500 гривень

 

Джерело