На вулиці Околичній у Львові точаться запеклі бої

Між фізичною особою –забудовником гр. П Зубиком та мешканцями цілого мікрорайону на вулиці Околичній, Куликівська і Сміливих.

 

Протестанти збираються майже щодня і вимагають від забудовників 10-ти поверхового будинку з офісними приміщеннями паркінгом та двома автостоянками усю необхідну документацію, але вони її не надають. Доведені до відчаю і старху за своє життя інваліди війни, учасники бойових дій, діти війни офіцери та ветерани Збройних Сил України, які мешкають у девятиповерхівках заявляють про свою рішучість стояти насмерть аби відстояти свої конституційні права. Забудовники завдали їм великих збитків: демонтували підпірну бетоно-залізну стінку, яка була споруджена військовими будівельниками ще у 1990 році і стримувала зсув грунтів на наш 9-ти поверховий будинок. Своїми діями вони завдали непоправної моральної шкоди здоров’ю людей, що мешкають тут, як є інвалілами війни, учасниками бойових дій, ветеранами Збройних Сил України та пенсіонерами. Перелякані мешканці явищем можливої руйнації та обвалу багаотповерхівки не сплять ночами, погіршується самопочуття інвалідів війни, людей похилого віку та дітей, які мешкають у цьому мікрорайоні.

Найманці забудовника Зубика ТзОВ «Грифон Буд» розпочала, без узгодження з балансоутримувачем Будинкоуправління №4 КЕВ Західного оперативного командування самочинно без яких-небудб пояснень, розриття грунту під фундаментом будинку №16. 05 жовтня 2012 року при виїзді на місце заступником начальника КЕВ майором Кульчицьким Н.Ф. та заступником начальника БУ КЕУ №4 Львівського гарнізону Максим’як О.В. у присутності мешканців будинків вулиці Околична №16, 18 та Куликівська 39б, Куликівська 39а було встановлено факт самочинного виривання грунту будівельною компанією ТзОВ «Грифон Буд» у 2! (двох) місцях під стіною будинку №16. Глибина вибранного грунту дорівнює 3 метра! На протест відповідальних осіб КЕВ та КЕУ та громадскості мешканців мікрорайону роботи не були припинені.

Подальше проведення робіт загрожувало життю мешканців будинку №16.

08 жовтня 2012 року було встанвлено наступні факти: З боку проведення земляних робіт забудовниками біля 1 під’їзду біля сходів виявлена тріщина по переметру 9-поверхового будинку зсув грунту; а у квартирі №10 пенсіонера Збройних Сил України Колитка Б.Ф. у ванній кімнаті та балконі злетіло 5 кв.м облицювальної плитки, у туалетній кімнаті встановлео факт відходу плитки від стіни у результаті деформації стіни.

Горе –забудониками не враховується і той факт, щоДо того ж поруч з новим будівельним майданчиком знаходиться дошкільний дитячий заклад „Дивосвіт”, який розташований відповідно до наших будинків та цієї новобудову значно нижче (підпірна стіна стримує грунт від наших будинків!) , яку працівники садочку постійно ремонтують. Нам вфдомо і такий факт, що будівництво біля освітньо-дитячих закладів має граничні норми – віддаль між будівлями має складати не менше 50 метрів, а у даній ситуації є лише 15 метрів.

Встановлено також, що при в вводі в експлуатацію будинку №16 по вулиці Околичній, земельна ділянка (що зараз забудовується) була відведена до прибуденкової території будинку № 16, як дитячий майданчик! Невідомо яким чином вона перейшла у приватну власність?

Гр. Зубик та його компанія розташовує у електронних засобах масової інформації неправдиву інформацію щодо своєї забудови і виставляє та торги вертуальні квартири . Ті хто піддадуться на такі пропозиції просо-напросто можуть залишитися без нічого, бо ж знаємо як швидко і безнаказано зникають з порля зору різноманітні фірмочки.

То ж добрі люди галичани не піддавайтеся на це , будемо разом припиняти свавілля із будівництвом яке ведеться у європейському місті Львові. У нас уже і без цього сантехнічна мережа не справляється з виносом нечистот. До речі і цей новоспоруд планують під’єднати до майже виведеної із ладу саночисної мережі, бо у підвалах наших будинків постійно витікають нечистоти назовні, а також затримуються у туалетних кімнатах чим порушуються усі санітарні норми. Так і до епідемій уже недалеко. Такі незручності виникають із вводом у дію новоспруджуваних булинків у нашому мікрорайоні будівельною корпорацією «КарпатБУД», яка під’єднує свої будинки до колишніх совецьких мереж , які були збудовані більше 30 років тому! Є великий ризик купивши у таких забудовників квартиру потрапити в халепу. То ж радимо сто раз подумати аніж прийняти рішення.

Сьогодні депутат нашого округу Станіслав Макітра за нашим проханням вів розмову із прорабами та представниками квартирно-експлуатаційного управління Західного оперативного командування. Чималих зусиль нашому депутату та його виборцям коштувалало аби домогтися відкликання начальником цього КЕВ полковником Максименко Ю.І. свого погодження, яке раніше він надав гр. Зубику, який при виконанні будівельних робіт грубо порушує держані будівельні норми та чинне законодавство України, а його найманці вдаються до неправомірних дій, шантажу і погроз. З офіційними запиитами наш депутат планує звернутися в компетентні органи і отримати від них роз’яснення. На вул. Околичну часто навыдуються журналісти. На цей раз з Святославом Макітрою приїхала також знімальна група, яка поанує провести детальне і грунтовне розслідування щодо несанкціонованого будівництва, яке загрожує сотням людей цілого району трьох львівських вулиць. Разом ми можемо перемогти і зупитити будівельтний хасос, якеий ведеться за дозволу державного комітету архітектури і будіввництва. Свідомі того, що Але ми відчуваємо що бої на вулиці Околичній ще не закінчилися. Від оборони ми готові перейти у насуп за свої конституційні права і безпеку нашого життя, наших дітей, сусідів, усіх хто цього потребує.

 

МИ НЕ ХОЧЕМО ВМИРАТИ ПІД РУЇНАМИ НАШОГО БУДИНКУ, БУДЕМО СТОЯТИ ЗА НЬОГО ЧОГО БИ ЦЕ НАМ НЕ ВАРТУВАЛО!

ПРОСИМО ЗАХИСТИТИ НАШЕ ЖИТЛО! НЕ ПОЗБАВЛЯЙТЕ НАС, НАШИХ ДІТЕЙ, ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ, ІНВАЛІДІВ ВІЙНИ, УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ, ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ ТА ПРАЦІ,НАШОГО КОНСТИТУЦІЙНОГО ПРАВА НА БЕЗПЕЧНЕ ЖИТЛО.

Штаб Самозахисту мікрорайону вул. Околична,Куликівська, Сміливих

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.